Došli smo i do zadnjeg dijela ove modne poslastice. Poslije New Yorka, Londona i Milana, završavamo i s Parizom.  Pogledajmo sam šlag na modnoj torti.

Celine

Celine Paris 2014

-Oglas-

Revija je otvorena pjesmom „This woman’s work“  koja je stvorila prigodnu atmosferu za Celine reviju proljeće/ljeto 2015. Sama izvođačica pjesme bila je inspiracija dizajnerici Phoebe Philo.

Kolekcija je namijenjena poslovnim ženama koje s jedne strane ne žele izgledati previše korporativno, a s druge strane ne žele izgledati ni previše seksi i otvoreno. Jednostavnu kolekciju, jednostavnih linija i boja ( uglavnom crne i bijele) na tren je zamijenila cvjetna i pomalo drukčija varijanta haljina.

Chloe

Chloe Paris 2014

Revija je otvorena nježno bijelim haljinama, i nastavljena haljinom u savršenoj nijansi karamel boje, kakvu se moglo vidjeti poslije u još ponekoj kombinaciji kratkih hlača i majica. Indigo plava bila je zastupljena na kombinezonima, kratkim hlačama, kratkim i dugim haljinama. Većinom kombinirana s čisto bijelim prozračnim  košuljama. Uslijedio je boemski stil pretežito dugih haljina ukrašenim printom ili volanima. Cipele su ravne i sve je kao stvoreno za party na plaži, dok su duge haljine odličan izbor za ljetna vjenčanja.

Givenchy

Givenchy Paris 2014

Riccardo Tisci je čini se odustao od prošlosezonskog romantizma, doduše ne potpuno ali poprilično. Ovaj put on vidi ženu kao žestoku, seksi i pomalo dominantnu. Ništa u ovoj kolekciji, napravljenoj većinom u crnoj i bijeloj boji, ne djeluje smireno i udobno, neki komadi odavali su dojam oklopa – defanzivni, zaštitnički i moćni. A opet da nekim komadima zamijenimo čizme, nekim nježnim sandalama dobili bi mnogo nježniji i romantičniji dojam. Zapravo baš kombinacija te nježnosti i oštrine je ono što ovu kolekciju čini zanimljivom.

Stella McCartney

Stella Paris 2014

Jeans plava, nježno bijela, svila, romantičan print i kombinezoni su vizija slijedećeg proljeća i ljeta ove dizajnerice.

Elie Saab

Elie Saab Paris 2014

Intezivne boje poput narančaste i plave na nekim primjercima su se  polako prelijevale po haljinama suptilno prelazeći iz jedne nijanse u drugu. I nije slučajno dizajner odabrao zvuk valova koji udaraju o obalu za tematsku glazbu. Ovdje su se tražile skrivene ljepote izgubljene u dubinama. I pokazale su se u svoj svojoj eleganciji. Tamo gdje igra boja nije oduševljavala, oduševljavala je kombinacija čipke i šljokica. Ellie Saab, kao i uvijek pravi je raj za oči.

Saint Laurent

Saint Laurent Paris 2014

Red romantike, red jeftinih, pomalo vulgarnih komada. Često sve u jednoj kombinaciji. Revija je otvorena s haljinom na trešnje, koja bi sama po sebi bila oličenje romantike, ali u kombinaciji s jeftinim najlonkama djeluje mnogo oštrije. Zatim red kožnih jakni i kratkih suknji , pa red nježnog printa. Kontrast otmjenog i vulgarnog, ’80 i’40 je ovdje ukomponirat tako da je jasno vidljiv. A opet, svaki komad je prekrasan i vrijedan.

Chanel

Chanel Paris 2014

Modeli su na modnu pistu izašle u grupicama, ležerno čavrljajući, kao ležernoj subotnjoj šetnji gradom.  Karl Lagerfeld očigledno je bio inspiriran blogovima punim slikama street styla.  Odjeća koju su nosili bila je kao njihova, kao da su dobro upoznate s njom. Ovo je bila kolekcija točno onakva za kakvu će Chanel kupci rado platiti cijenu. Haljine su prava mala umjetnička dijela moderne umjetnosti, a Chanel stanardni tvid  sakoi savršeno su se uklopili u kombinaciju. Što bi ulična moda bila bez pokušaja revolucije i prosvjeda? Na kraju revije modeli su išetali s natpisima “Tweed is better than tweet”, “Be your own stylist”, “Make fashion not war”, “Free freedom” i “Ladies first” , a  Cara i Gisele su na megafonu vikale “What do we want! When do we want it?”

Valentino

Valentino Paris 2014

Gledajući njihovu couture reviju koja je inspiraciju potražila u Pre – Raphaelite slikama, ovaj put je dvojac Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli ideju za kolekciju pronašao u tradicionalnom putovanju Grand Tour, točnije putovanju mladih europljana, kako bi istražili umjetnost, kulturu i tradiciju Italije iz 18. stoljeća. Stoga su napravili mladenačku kolekciju, lako nosivu i udobnu, kombiniranu s gladijatoricama do koljena, idealnim za istraživanje rimskih ruševina.

 Louis Vuitton

Louis Vuitton Paris 2014

Ova kolekcija izgrađena je na prošlogodišnjoj kolekciji, koja varira između šminkerske i Amerike krajem ’70-ih. Ova cool A-linija suknji i dalje je prisutna, razlika je u tome što su sada dodane vodoravne linije, kao i bordo koža. Kolekcija je nadograđena haljinama s printom kao i kožnim jaknama.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here