Kao i inače u ovo vrijeme godine održan je London Fashion Week. S ulica New Yorka modni svijet se preselio u Europu, gdje su dizajneri pokazali svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2015.

London Fashion Week kao dio „velike četvorke“ stavlja grad London i Britansku modu na scenu.

Pa pogledajmo neke od najzanimljivijih trenutaka.

Rohmir

rohmir proljece ljeto

 

Rohmir je predstavio svoju kolekciju u Freemason dvorani na London Fashion Weeku. U  Kolekciji su prevladavale maxi haljine, laganih materijala i živih boja, kao i hlače i suknje do ispod koljena. Drap i zlatni tonovi su najčešće bili vidljivi početkom revije uglavnom u kombinaciji s bijelom bojom, dok su haljine bile u bogato plavim i tamno ružičastim tonovima, čiji su niz prekidali karirani uzorci.

Burberry Prorsum

london fashion week

Christopher Bailey voli improvizirati na gornjem dijelu. U prethodnim sezonama re-modelirao je motorističke, avijatičarske jakne, kao i kapute. Ove godine odlučio se na vječni jeans i kratke jakne od istog materijala koje podsjećaju na mladost i optimizam. Reviju je otvorio nastup uživo Jamesa Baya.  Pod jaknama su haljine tako lagane, kao da su napravljene od same šećerne vune koje su se ovijale oko tijela modela.

Jean – Pierre Braganza

 

Modeli u crno bijelim i sivim tonovima, s nepravilnim geometrijskim likovima na haljinama i printovima u istim tonovima prošetale su pistom na reviji Jean – Pierrea Braganze.  Čiste linije i haljine do koljena odavale su sofisticiran i jednostavan dojam.

Felder Felder

felder felder london fashion week

Daniela Felder kaže da im je inspiracija za kolekciju bila Veruschka, model šezdesetih. „Zamislili smo Veruschku i zapitali se kako bi se ona odijevala danas.“ Slobodne ljubavi bilo je posvuda na reviji. Visoko strukirane hlače, kožne minice u metalik boji, haljina s kopčanjem oko vrata i kaubojske čizme vračale su nas u šezdesete godine, baš kao i naočale s okruglim staklima.

Tom Ford

tomford

Ford je pronašao inspiraciju u svojoj vlastitoj kolekciji napravljenoj krajem devedesetih i bio je dovoljno pametan da stavi neke od Gucci-evih najboljih stvari primjerice kratka bijela haljina dugih rukava s odrezanim kružnim dijelovima na bokovima iz Guccieve  jesen/zima 1996 kolekcije.

Revijom su prevladavale obične crne haljine ukrašene sjajnim pojasevima ili satenskim grudnjacima.

 

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here