Ovogodišnji osmodnevni modni događaj počeo je u četvrtak u New Yorku a obilježila ga je mješavina pastelnih i jarkih boja.

Više od 100 modnih revija koje će se održati u Lincoln Centeru  kao i na drugim lokacija po Manhattanu tijekom New York Fashion Week-a, dizajneri će predstaviti svoje najnovije kolekcije za proljeće/ljeto 2015.

Dan 1.

Prvog dana najistaknutije kolekcije i revije bile su :

Tadashi Shoji

tadashi shoji new york fashion week proljece ljeto 2015

Na pitanje kako bi jednom riječju opisao kolekciju ispunjenu materijalima poput romantične čipke i tila, punom zlatnih boja kao i duboko plavih,  Shoji je odgovorio bez oklijevanja – Venecija.

Shojova inspiracija bila je očita od trenutka kada su gosti ušli u Salon u Lincoln Centru, gdje ih je zatekla scena projekcije Venecije i njenih građevina.

Dok je grad prepun starina i povijesnih znamenitosti bio inspiracija i misao vodilja kreatora ove kolekcije, Shoji kaže da se nada da će se žene u njegovim kreacijama osjećati mlado, ženstveno i samopouzdano.

Desigual

Poznati model Adriana Lima svojom nepresušnom energijom „podigla“ je već samu po sebi energičnu reviju žarkih boja i cvijeća kao i veselom scenom. Preplanuli i nasmiješeni modeli dijelili su poljupce publici, nosili ploče s zabavnim natpisima kao „ I love photographers“ i „ Looking for boyfriend“. Na kraju revije čija je kolekcija nazvana „ Say something nice „ i opisana je kao ležerno vesela modeli su bacali cviječe po publici.

Ova revija je sigurno bila pravi vitamin C prvog dana Fashion showa.

New york fashion week 2014

BCBGMAXAZRIA

bcbmaxazria new york fashion week proljece ljeto 2015

Ako je Desigual kolekcija bila vitamin C, onda je revija BCBGMAXAZRIA bila čisti raj. Nježne boje i lagani materijali u kojima su modeli izgledali kao da lebde po jednostavnoj pastelno ružičastoj pisti odavali su izrazito nježan i pomalo nestvaran dojam.

DAN 2.

Drugi dan tjedna mode u New Yorku počnimo s kolekcijom torbi Kate Spade. Prostorija prezentacije bila je tapecirana pravom travom a modeli odjeveni kao za piknik držali su torbe Kate Spade, od slatkih do zabavnih i pomalo čudnih. Priznajemo neke su nepraktične za nošenje ali su toliko zanimljive da vjerujemo da če zasigurno naći svoje kupce.

kate spade NY fashion week 2014

Slijedeća revija pod jednostavnim nazivom „ Beauty“ otkriva isto toliko jednostavno i čistu kolekciju Jasona Wu –a.  Najviše pažnje privlačili su komadi plavih tonova iako ni nijanse zelene nisu ostale nezamijećene. Wu je također predstavio i torbu naziva „ The Diane“ inspiriranu njegovom muzom, glumicom Diane Kruger.

jason wu new york fashion week proljece ljeto 2015

Za kraj smo ostavili kolekciju Rebecce Minkoff inspiriranu ikonom modne fotografije Deborah Turbeville, obilježenu nježnim siluetama, spajajući  delikatni romantizam s samopouzdanim stavom. Za kraj revije svijetla su se prigušila i svi posjetioci mogli su kroz 3D naočale vidjeti print na zadnjih 5 kreacija u 3D verziji.  Svakako zanimljiva ideja koja je donijela dašak orginalnosti.

rebecca-minkoff-2015-nyfw

New York Fashion Week traje do 11. rujna, stoga smo sigurni da ćemo još mnogo toga zanimljivog i lijepog imati za vidjeti.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here