Od 11. – 21. rujna traje najveća izložba najvrjednijeg svjetskog nakita , Le Biennale des Antiquaiers. Na taj najvažniji događaj u svijetu nakita koji se održava na mjestu koje je umjetnost samo po sebi – Grande Palaisu u Parizu, kolekcionari i proizvođači nakita izvlače najbolje komade koje imaju za pokazati.

Prvobitna ideja za održavanje Biennale rođena je u kasnim ’50-setim pod vodstvom Syndicat National des Antiquaiers a prvi puta održana je 1962. godine.

-Oglas-

San osnivača bio je „stvoriti događaj, na kojem ljepota izloženih predmeta, može konkurirati ljepoti žena koje će posjetiti izložbu. „ Čini se da su uspjeli u tom naumu.

Grand Palais i izložbeni primjerci koje se ovih dana mogu vidjeti tamo su svojevrstan brak ljepote i tehnologije.

Posjet ovoj izložbi ne samo da je šetnja kroz povijest, već i prilika za učenje. Kao kod svih koji strastveno vole svoj posao prodavači umjetnina vrlo rado razgovaraju o svom poslu i sretni su što mogu podijeliti barem djelić svog neskromnog znanja o umjetninama kao što su slike, antikviteti i kolekcionarski primjerci muzejske kvalitete izloženi na tom lijepom mjestu. I baš je to ono što ovaj događaj čini boljim od standardnih muzejskih izložbi.

Sada se vratimo nakitu. Poslije 12-ogodišnjeg odsustva s Biennale des Autiquaires u Parizu, Griff se vrača u punom sjaju s primjercima nakita koji će zasigurno ući u povijest.

graff royal star

Najviše spominjan komad kuće Graff je The Royal star of Paris, sastoji se ne od jednog već od dva teška dijamanta koja skupa imaju 271.33 karata. Zanimljivost ove činjenice leži u tom što su dijamanti s više od 100.00 karata iznimno rijetki, pa kada se dva takva primjerka nađu jedan pored drugog na jednom komadu nakita, to čini ovaj broš najvrjednijim komadom nakita ikada izrađenim.

Red Ruby

Cartierova  ovogodišnja kolekcija nakita  Royal Collection slavi iznimno kamenje koje je oduvijek bilo dio bogate povijesti, trio safira, smaragda i rubina.    Red Ruby iz Afrike, 15.29 karatni ovalni rubin iz Mozambique, postavljen u ogrlicu s nanizanim dijamantima oblikovanih u oblik perli i cabochon rezanih rubina. Dva dijela mogu biti razdvojena i rubini se mogu nositi kao ogrlica sama za sebe, a dijamanti se pretvaraju u ogrlicu s većim rubinom u središtu.

Još slika iz Griff i Cartier kolekcije pogledajte ovdje:

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here