U tijeku je još jedan Stockholm Design Week, koji traje od 2.2 – 8.2 ove godine. Ono što nam je posebno privuklo pažnju je događaj u sklopu ovog sajma-Stockholm Furniture&Light Fair koji počinje 03. veljače i završava 7. veljače. Tjedan dizajna organizira se već 60 godina i privlači kupce, arhitekte, dizajnere i novinare u ovaj grad koji je poznat po dizajnu traženom i cijenjenom diljem svijeta.

Uz sam sajam, kao izložbeni centar, diljem grada organizirane su prezentacije i zabave tijekom ovog tjedna.

sch

Sajam namještaja i osvjetljenja održava se u Stockholmsmässanu, najvećem izlagačkom i kongresnom centru u Stockholmu. Prvi izložba namještaja organizirana je na istom tom mjestu daleke 1951. godine te je od tada svake godine napredovala, dok nije postala jedan od najvećih izlagačkih događaja u Europi ( drugi takve vrste i posječenosti je Salone del Mobile u Milanu).

Danas Stockholm Furniture&Light Fair privlači 40.000 posjetitelja iz 60 zemalja, kao i 1100 novinara i ostalih medijskih zaposlenika svake godine.

Svoj namještaj, osvjetljenja i tekstilne proizvode izlaže 750 tvrtki, uglavnom iz Skandinavskih zemalja pa je Stockholmsmässanovih 70.000 metara kvadratnih ispunjeno najnovijim inovacijama u dizajnu interijera kao i u osvjetljenju za kuće i vanjske prostore.

Novi proizvodi, materijali, znanja, trendovi i poslovni kontakti pruženi su i prikazani u informativnom i inspiracijskom obliku. Prvog dana ulaz je ograničen isključivo za profesionalce, dok su ostali otvoreni za javnost.

Jedan od najistaknutijih trenutaka ove izložbe je predstavljanje počasnog gosta, koji je zamoljen da dizajnira ulaz na sajam.  Prethodnih godina počasni gosti bili su; Inga Sempé, Patricia Urquiola, Ronan and Erwan Bouroullec, Naoto Fukasawa, Konstantin Grcic, Giulio Cappellini, Ineke Hans, Paul Smith i Arik Levy. U 2013. godini odabran je Oki Sato/Nendo, poznat kao najgenijalniji dizajner 21. stoljeća.

Također treba istaknuti i Green House, mjesto gdje novi dizajneri imaju priliku pokazati svoj rad proizvođačima i tako sklopiti nove poslovne kontakte.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here