Svi znamo kako se osjećamo nakon cjelodnevnog sjedenja u uredu ili još gore dugotrajnog stajanja na jednom mjestu. Ukočenost i bol u mišićima nas sprječavaju da uživamo u ostatku dana. Zato je jako važno odraditi nekoliko vježbi istezanja i yoge kako bi opet bili pokretljiviji i kako bi nam samim time stvari koje radimo nakon posla bile ugodne. Jer ako se fizički loše osjećamo, ništa drugo jednostavno nije kako treba.

Zato vam donosimo vježbe za koje vam nije potrebno ništa posebno. Samo prostirka i malo vremena i dobre volje.

Tadasana (Planinski položaj)

Yoga vjezbe nakon sjedenje istezanje rukama prema tropu
FOTO: Karolina Grabowska

Stanite uspravno s stopalima spojenim i rukama uz tijelo. Duboko udahnite, istegnite se prema gore, protegnite cijelo tijelo prema stropu. Držite položaj nekoliko dubokih udaha i izdaha.

Bitilasana i Marjaryasana (Polu-mačka i Mačka položaj)

Yoga vježba
FOTO: KoolShooters

Spustite se na pod, stavite ruke i koljena na pod. Udahnite i savijte kralježnicu prema dolje, gledajući prema gore (Bitilasana). Izdahnite i savijte kralježnicu prema gore, povlačeći trbuh prema kičmi (Marjaryasana). Ponovite nekoliko puta.

Balasana (Dječji položaj)

Child pose vježba yoga
FOTO: Elina Fairytale

Sjednite na pete s koljenima razmaknutim, spustite torzo prema dolje i ispružite ruke ispred sebe. Opustite se u ovom položaju nekoliko minuta, fokusirajući se na duboko disanje.

Setu Bandhasana (Most položaj)

Yoga most položaj
FOTO: Elina Fairytale

Lezite na leđa s koljenima savijenim i stopalima na podu. Polako podignite zdjelicu prema stropu, ispružite ruke i držite ih na podu za potporu. Držite položaj nekoliko dubokih udaha i izdaha.

Ardha Matsyendrasana (Položaj pola ribe)

Yoga vježba okret ribe.
FOTO: Marta Wave

Sjednite na pod s ispruženim nogama. Savijte lijevu nogu preko desne i stavite lijevu petu pokraj desne stražnjice. Okrenite tijelo ulijevo, stavite desni lakat na lijevo koljeno i okrenite glavu prema lijevoj strani. Držite položaj nekoliko udaha i izdaha, a zatim ponovite s druge strane.

Ove vježbe će vam pomoći da se istegnete, opustite mišiće i poboljšate cirkulaciju nakon cjelodnevnog sjedenja u uredu. Zapamtite da je važno prilagoditi vježbe svom tijelu i raditi ih pažljivo, bez forsiranja ili bolova. Ako imate zdravstvene probleme ili ozljede, uvijek se posavjetujte s stručnjakom prije nego što započnete novu rutinu vježbanja.

 

-Oglas-
Marina Urličić Krtolačić
Marina Urličić Krtolačić je strastvena zaljubljenica u modu i prati najnovije trendove u industriji, kao i razne modne događaje i revije. Osim mode, također pokriva teme vezane uz lifestyle. Na svom blogu dijeli savjete o zdravlju, ljepoti, putovanjima i općenito o unaprjeđenju kvalitete života.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here