Brineta se smiješi sa šalicom kave ujutro u krevetu.

U užurbanoj svakodnevici, jako je teško postići balans između brige o sebi i ispunjavanju dnevnih obaveza. Ujutro se budimo s zvukom alarma, i krenemo užurbano spremati, dok smo navečer previše umorni kako bi se posvetili sebi pa dan obično završavamo na kauču uz neku dobru seriju ili društvene mreže.

Zato stručnjaci savjetuju da odvojimo nešto vremena ujutro za sebe kako bi smo kvalitetno započeli dan dok još imamo energije i snage. Kada se posvetimo sebi odmah ujutro, postavljamo pozitivan ton za cijeli dan, a mi smo zadovoljniji i svoje zadatke često obavljamo s lakoćom te smo ugodniji sebi i drugima.

Donosimo vam 7 načina kako započeti svoje jutro na što pozitivniji način. Naravno, ako to znači da se morate probuditi nešto ranije kako bi ste sve to stigle, nemojte zaboraviti i nešto ranije ići na spavanje jer dobar san je ipak najvažniji.

 1. Hidratacija – ključ razbuđivanja
  Žena gleda kroz prozor i pije vodu

Prvo što trebate učiniti kada otvorite oči je popiti čašu vode. Tokom noći, tijelo gubi tekućinu, stoga je važno nadoknaditi ju i osvježiti se. Hidratacija pomaže u aktiviranju metabolizma i poticanju organa da pravilno funkcioniraju.

 

 1. Lagani doručak za energiju

Doručak je najvažniji obrok dana, ali to ne znači da morate konzumirati obilan obrok. Umjesto toga, odaberite lagane, hranjive opcije poput voća, jogurta ili zobene kaše. Ove namirnice pružit će vam potrebnu energiju za početak dana.

 

 1. Jutarnje vježbe za aktivan početak dana
  Žena na traci za trčanje. Vide se samo tenisice i traka.

Čak i kratka jutarnja vježba može imati značajan utjecaj na vaše tijelo i um. Razmislite o brzoj šetnji, istezanju ili kratkom treningu. Aktiviranje tijela pomaže poboljšanju cirkulacije i potiče proizvodnju endorfina, hormona sreće.

 

 1. Meditacija ili duboko disanje za unutarnji mir

Prije nego se upustite u vrevu dana, posvetite nekoliko minuta meditaciji ili mirnom disanju. Ovo će vam pomoći smiriti um, smanjiti stres i postaviti pozitivan ton za dan.

 

 1. Planiranje dana

Sjednite s planerom ili mobilnom aplikacijom i razmislite o ciljevima i zadacima koje želite postići tijekom dana. Planiranje vam pomaže organizirati svoje vrijeme, smanjuje osjećaj kaosa i povećava produktivnost.

 

 1. Inspiracija
  Žuta šalica kave na knjizi

Počnite dan s inspiracijom čitanjem motivacijskih knjiga ili slušanjem poticajnih govora ili glazbe. Pozitivne misli pružit će vam poticaj i motivaciju za suočavanje s izazovima dana.

 

 1. Ograničenje ekrana za miran početak dana

Umjesto da odmah posegnete za mobitelom ili računalom, odgodite taj trenutak. Posvetite prve trenutke jutra sebi i svojoj dobrobiti. Ograničavanje izloženosti ekranima pomaže u smanjenju stresa i pripremi uma za dan koji je pred vama.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here