Čini se kako više dizajneri ne promoviraju samo svoju odjeću, već i nekretnine. Sada imamo priliku gledati revije na najzanimljivijim lokacijama diljem zemaljske kugle. Već smo pisali o nedavnoj Louis Vuitton Cruise 2016 reviji iz Palm Springa gdje smo imali priliku gledati reviji pokraj bazena koji je dio kuće Bob Hopa. Pa zatim Chanel Cruise 2016 revija koja se održala toliko daleko, da su novinari imali problema s dolaskom na lokaciju, održanoj u futurističkoj Dongdaemun Design Plazi.

I poslije svega toga evo nas i na Azurnoj obali, i kako vidimo da je spektakularna arhitektura postala trend, onda nas ne mora čuditi da je Dior pozvao svoje goste u orginalnu i prelijepu ‘Palais Bulles’ , tik uz more , palaču u vlasništvu Pierre Cardina. Palaču je dizajnirao Mađarski arhitekt Antti Lovag, a građena je od 1975 do 1989. godine.

Cristian Dior revija

Nije ovdje samo u pitanju činjenica da je Raf Simons ljubitelj ovog mjesta, već i to da Dior ima povezanost s jugom Francuske koja traje jako dugo. Christian Dior je primjerice imao kuću u mjestu Montauroux, a Pierre Cardin je radio u Dior ateljeu za vrijeme New Look ere krajem četrdesetih kao glavni krojač. Gospodin Pierre Cardin je sa svoje 92 godine sjedio u prvom redu ove revije.

„To je mjesto kojim sam fasciniran već dugo vremena i jako sam sretan što imam priliku odraditi reviju ovdje,“ kaže Raf Simons. „ Ovo mjesto je individualno i zaigrano.“ To bi bio i opis koji je mogao biti i opis njegove kolekcije prikazane taj dan.

Dior Cruise 2016

 

Prepun samopouzdanja, dizajner je razvio ideje koje ga pokreću; sjajne tkanine, hrabre kombinacije boja poput zelene i ružičaste koje su se istovremeno i uklapale i modernizirale izgled povijesne kuće.

Krojački dio posla odrađen je vrhunski, bilo je nešto zanimljivo u zaobljenosti krojeva koje su se uklapale s arhitekturom okruženja u kome su se modeli prošetavali u komadima dizajnerske odječe.

Posebno se osjećao senzibilitet ručnog rada, kao primjerice na pletenoj suknji. Bilo je mnogo toga za voljeti u ovoj kolekciji osim različitih komada naušnica, koje će zasigurno potaknuti liste čekanja diljem svijeta.

Nakon revije, kada se nebo obojalo u tamno plavo i kada se vidjelo bljeskanje ulične rasvjete u Cannesu, vatromet je prekrio nebo Mediterana i cjelokupni dojam dovoljno je opisati  jednom riječju, Raj.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here