Chanel Resort 2016 kolekcija predstavljena u Koreji

Resort je velik a postaje i sve veći, kako u smislu spektakla, tako i u imenima brandova koji predstavljaju svoje kolekcije.

Kao što je postala već tradicija za Lagerfelda organizirati reviju Metiers d’Arts kolekcije svaku jesen, tako je revija Chanel Resort kolekcije na turneji svakog proljeća.

Ovaj rastući trend sve je uočljiviji među poznatim svjetskim brandovima; Lois Vuitton predstavio je svoju kolekciju u Palm Springu prošli tjedan, slijedeći tjedan Resort revija Christian Dior biti će predstavljena na jugu Francuske, a zatim i Versace Versus čija kolekcija će biti predstavljena u Londonu.

Ovog puta u Seulu, Chanel kolekcija predstavljena je iznimno elegantnoj publici. Poslovno gledajući, ovako odjevena publika bila je najbolja moguća reklama. Sama Coco nikada nije otišla ovako daleko na istok, no sigurno bi i ona bila iznenađena da je vidjela barem 12 gostiju odjevenih u istu haljinu kakvu je Gisele Bündchen nosila na „Proljeće 2015“ reviji, dok je s dizajnerom radila završni krug.  Izbor ovog grada bio je sasvim logičan za Karla Lagerfelda, kojemu Korea s dizajnerskog ugla gledanja, nudi znatno moderniju inspiraciju od Kineske ili Japanske. S kulturne točke gledišta, K-pop fenomen ponudio je boje i  sugar-rush za kakvim je Lagerfeld žudio. To je bilo vidljivo u kombinaciji već poznatog Chanel tradicionalnog tvida i kapa u obliku pletenica usklađenih sa sintetikom, geometrijskim likovima u raznim bojama, sjajnom čipkom, širokim hlačama i svim ostalim što ljude najčešće asocira i s čim povezuju K-pop kulturu.

Na ovu daleko putujuću reviju pojavilo se nekoliko tisuća novinara iz čitavog svijeta, očigledno se boreći s vremenskom razlikom. Dizajner s ovim nije imao problema, tvrdi da tu boljku najbolje rješava putovanje privatnim avionom. Vjerovati ćemo mu na riječ. Na njemu se nisu nazirali apsolutno nikakvi tragovi umora.

Resort je velik a postaje i sve veći, kako u smislu spektakla, tako i u imenima brandova koji predstavljaju svoje kolekcije.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here