Svi smo se sigurno bar jednom u životu susreli sa ženama koje imaju neki poseban sjaj čak i u 80-im i koje jednostavno zrače ljubav i strast za životom. I mi se nadamo da ćemo jednog dana biti toliko sretne da sačuvamo tu unutarnju ljepotu. Stručnjakinja za zdrav život, Sophie Uliano, proučavala je životni stil takvih žena i sumirala je njihove navike, koje vode sretnijem, zdravijem i ispunjenom životu.

Ovih 6 stvari rade žene koje dugo izgledaju lijepo.

-Oglas-
  1. Meditacija

Gotovo svaka žena koja izgleda jako dobro poslije određenih godina, bavi se nekom vrstom meditacije. Zašto je to tako? Stres je starenje. Pogledajte sebe u ogledalo kada ste pod stresom i primijetiti ćete da vam se ne sviđa što vidite. Ako izdvojite samo 5 minuta svaki dan za meditaciju primijetiti čete ogromnu razliku. Meditacija je lakša nego što mislite, a yoga disanje je put do toga. Kao kod svega što više nešto prakticirate, bolje vam ide.

2. Svrha

Svaka žena koja izgleda odlično kako u mlađim tako i u kasnijim godinama ima neku svrhu u svom životu. Svrha je nešto što žena voli raditi i gotovo uvijek donosi sreću. Provodeći dnevno bar sat vremena radeći nešto što volite i što osjećate kao svoju svrhu pridonijet će tome da se osjećate i da izgledate mlađe.

3. Fokusirana na druge ljude

Ništa nije ljepše od zdravih osjećaja. Žene koje izgledaju dobro bez obzira na godine, nisu fokusirane samo na sebe. Sjetite se kako vam neprivlačno izgledaju oni koji pričaju samo o sebi i o svojim problemima. Lijepa žena dovoljno voli sebe da ne mora tražiti previše pažnje od drugih, dapače, baš zbog toga je iskreno zainteresirana za druge ljude i to je ono što je čini prekrasnom.

4. Zdrava prehrana

Ništa nije ljepše od zdravlja. Prehrana bogata cjelovitim žitaricama, voćem i povrćem i s malo rafiniranog šećera pogoduje i našem zdravlju i izgledu. Zdravi sokovi će napraviti čuda za vašu kožu, pa ih obavezno uvrstite u svoju prehranu svakodnevno.

5. Tjelovježba

Tri do šest dana u tjednu. I to je možda najvažnija stavka da bismo ostali dugo mladi i lijepi. Također, sve bi trebalo pokriti, od yoge i cardio vježbi pa sve do vježbi snage.

6.San

Žene koje duže izgledaju dobro, paze na to da odspavaju barem 7-8 sati svaku noć. Iako se danas kada smo stalno u žurbi ili kada ostajemo na društvenim mrežama do kasno u noć to čini kao luksuz ipak se potrudite odspavati dovoljno, jer je to važno za dobrobit cijelog organizma, od hormonalne ravnoteže do zdravog izgleda.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here