Ovaj ženstven ples osim što pomaže pri oslobađanju napetosti kralježnice i učvršćuje mišiće, daje ženi osjećaj gracioznosti, elegancije i senzualnosti što utječe i na samo samopouzdanje. Uz sve navedeno, ponavljajući kontrolirani pokreti povezuju se sa stanjem plesne meditacije koja smanjuje stres, povećava koncentraciju i bistri um.

Bez obzira na dob i građu tijela, pokreti trbušnog plesa potpuno su prilagođeni ženskom tijelu i pomažu pri stvaranju pozitivne slike o njemu kroz umjetnost i zabavu. Za plesanje istog nisu potrebni blještavi kostimi, već je dovoljna udobna odjeća koju već imate, iako je dobro koristiti maramu oko struka kako bi se lakše svladali pokreti bokova.

-Oglas-

orijentalni ples prednosti

Ovaj ples kroz filmove prikazan kao zavodnički ali izvorno trbušni ples je nastao kao narodni a ne kao scenski, i žene su ga plesale same za sebe daleko od znatiželjnih pogleda kao odraz ljubavi prema sebi i svom tijelu kroz koji su se istodobno opuštale i rekreirale. Na kraju krajeva ovo je ples ženske duše prikazane kroz pokret.

Rekreacija prilagođena trudnicama

Orijentalni ples također je prilagođen i trudnicama kao i onim ženama koje trudnoću tek planiraju (iako se prije početka vježbanja treba posavjetovat s liječnikom) jer nema grubih i naglih pokreta koje bi mogle našteti mami ili bebi. Ciljano se djeluje na skupinu mišića koji se koriste za vrijeme poroda, a nastavljajući s plesom nakon poroda smanjuje se mogućnost pojave post porođajne depresije i lakše se vrača tijelo u željeno stanje.

Snaga volje i užitak

Da bi se orijentalni ples naučio, u početku je bitna volja jer uz balet on je smatran jednim od najtežih plesova, no jednom kad se pokreti svladaju možete se prepustiti ritmu i osloboditi se potpuno uz egzotičnu glazbu. Iako možda na prvi pogled ne izgleda teško, ono što čini ovaj ples teškim je izolacija određenih dijelova tijela. Prirodno je da se donji dio tijela kreće s gornjim, ali vježbom tijela i mozga nauči se izolirati jedan dio tijela dok se drugi kreće.

Bez obzira što je potrebno neko vrijeme za svladavanje pokreta kroz ponavljanje istih, samo vježbanje kao i rezultat na kraju su i više nego izvor radosti i nagrada sama po sebi.

Za kraj pogledajte nastup Irine Akulenko, poznate plesačice čiji instrukcijski DVD možete naručiti na njenoj službenoj stranici ukoliko želite vježbati kod kuće.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here