Popodnevni san za djecu je ključan za njihov zdrav razvoj i opće zdravlje. Zamislite te male, nježne duše kako svakodnevno istražuju svijet oko sebe, upijaju nova iskustva i uče neprestano. Popodnevni san im pruža vrijeme za odmor, obnovu energije i obradu svega što su naučili tijekom dana.

Tijekom sna, tijelo i mozak vaše djece imaju priliku obaviti važne procese poput rasta, obnove stanica i jačanja imunološkog sustava. Emocionalno, popodnevni san pomaže u regulaciji raspoloženja i smanjenju stresa. Djeca koja redovito spavaju popodne su često sretnija, manje podložna razdražljivosti i bolje se nose sa svakodnevnim izazovima.

-Oglas-

Stvaranje rutine popodnevnog spavanja pomaže djeci da se osjećaju sigurno i zaštićeno. Uči ih o važnosti vlastitog zdravlja i brige o sebi. Osim toga, to je i vrijeme koje vi, kao roditelji, možete iskoristiti za svoj odmor ili obavljanje svakodnevnih obaveza.

Zato, dragi roditelji iskoristite to dragocjeno vrijeme kada se mališani mogu odmoriti, obnoviti energiju i dopustiti tijelu i mozgu da se opuste nakon aktivnog jutra.

Kako ne bi poremetili noćni san svakako bi bilo dobro ostaviti da svjetlo ulazi u sobu dok mališani drijemaju. Idealno vrijeme za popodnevni odmor je od od 13 do 15 sati.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here