Suho četkanje je tehnika koja omogućuje čišćenje kože i detoksikaciju unutarnjih organa. Ova metoda se već stotinama godina primjenjuje u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji, kao danas u Spa salonima.

Uz otklanjanje mrtvih stanica, čime dobivamo glatki, zdrav i sjajan izgled kože, ova metoda pomaže i u rješavanju svima mrskog celulita, čisti limfni sustav, jača imunitet, stimulira rad hormona i žlijezda, zateže kožu te usporava njeno starenje, poboljšava cirkulaciju, rad nervnog sistema i oblikuje mišiće.

-Oglas-

Wellness - suho četkanje

 

Četke napravljene za suho četkanje moguće je pronaći u trgovinama prirodne kozmetike, a u slučaju da niste u mogućnosti pronaći odgovarajuću četku, poslužit će i spužva od prirodnih materijala ili hrapavi ručnik. Preporučeno je da se isprva počne sa mekšom četkom, te kako se koža navikava može se preći na nešto „grublje“ četke. Svakako treba paziti da ne oštetimo kožu.

Četkanje se izvodi prije tuširanja na suho, dugačkim, ravnim pokretima. Započinje se od stopala prema bedrima, zatim ruke od šaka prema ramenima, leđa od vrata prema dolje, zatim od trbuha prema gore, da bismo pravilno usmjerili limfu prema srcu, kako bi toksini iz limfnog sustava bili izbačeni iz organizma kada srce toksine pošalje u probavni sustav.

 

suho četkanje

Tuširanjem nakon suhog četkanja uklanjamo mrtve stanice kože i toksine. Na kraju tuširanja treba ( osim u slučaju da ste srčani bolesnik) , treba napraviti tri vruća i tri hladna ciklusa, na način da i vruću i hladnu možemo izdržati samo nekoliko sekundi. Završimo s hladnim mlazom.

Nakon tuširanja kožu je dobro namazati nekim prirodnim uljem poput maslinovog, bademovog ili kokosovog.

Četka se pere jednom tjedno te se suši na prozoru ili balkonu.

shower

 

Da bi se limfa dobro očistila četkajte kožu najmanje tri mjeseca svakodnevno 10-15 minuta, a nakon toga dovoljno je jednom do dva puta tjedno. Dobrobit suhog četkanja na koži čete primijetiti odmah nakon prvog puta, a na općenito stanje organizma nakon mjesec dana, dok nakon tjedan dana moda primijetite neku vrstu želatine u stolici. To je prvi znak da se limfa čisti, tj. da srce šalje otpad iz limfnog sustava u debelo crijevo putem krvotoka.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here