Mini lazanje

Ovaj recept ne zahtijeva nikakve posebne vještine, iako odaju takav dojam. Idealne su za ljetne večeri na terasi uz bocu dobrog crnog vina.

Postoji nekoliko načina za napraviti ovakve lazanje, a ovdje ćemo navesti dva.

Metoda 1

Uza sebe imajte sve sastojke koji su vam potrebni za lazanje klasičnog oblika.
Nakon što ste prokuhali listiće za lazanje ( čak i ako nisu za kuhanje , morate ih prokuhati zbog rezanja), iskoristite ili čaše raznih veličina ili okrugli kalup koji inače koristite za rezanje tijesta za kekse i kolače.  Počnite s najmanjom veličinom i odrezane krugove stavite na dno silikonskog kalupa za muffine. Možete iskoristiti i metalni, ali nikako papirnati. Na najmanji krug slažite sastojke kao što bi slagali i na klasične lazanje. Kada dođete do sredine dodajte još jedan krug tijesta, ovaj put malo veći te nastavite stavljati umak a na vrh dodajte još jedan, najveći krug, te na njega dodajte umak i bešamel ili samo pospite parmezanom za kraj. Ukoliko pečete u silikonskim kalupima složite ih u posudu u koju inače pečete lazanje i prekrijte folijom. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, a zatim još 5 minuta bez folije.

mini lazanje

Metoda 2

Isto kao i kod prve metode trebate sve sastojke za lazanje imati već pripremljene. Jedina razlika je u tome da se prokuhani listići ne režu u krugove već na način da izgledaju kao deblji špageti. Stavimo ih u kalup , kao malu neredne hrpicu , i dodamo sastojke . Kada dođemo do vrha stavimo mozzarelu  i umak. Peče se jednako kao u prethodnoj metodi.

Odgovori