Ovaj recept ne zahtijeva nikakve posebne vještine, iako odaju takav dojam. Idealne su za ljetne večeri na terasi uz bocu dobrog crnog vina.

Postoji nekoliko načina za napraviti ovakve lazanje, a ovdje ćemo navesti dva.

-Oglas-

Metoda 1

Lasagna+Cupcakes+01

Uza sebe imajte sve sastojke koji su vam potrebni za lazanje klasičnog oblika.
Nakon što ste prokuhali listiće za lazanje ( čak i ako nisu za kuhanje , morate ih prokuhati zbog rezanja), iskoristite ili čaše raznih veličina ili okrugli kalup koji inače koristite za rezanje tijesta za kekse i kolače.  Počnite s najmanjom veličinom i odrezane krugove stavite na dno silikonskog kalupa za muffine. Možete iskoristiti i metalni, ali nikako papirnati. Na najmanji krug slažite sastojke kao što bi slagali i na klasične lazanje. Kada dođete do sredine dodajte još jedan krug tijesta, ovaj put malo veći te nastavite stavljati umak a na vrh dodajte još jedan, najveći krug, te na njega dodajte umak i bešamel ili samo pospite parmezanom za kraj. Ukoliko pečete u silikonskim kalupima složite ih u posudu u koju inače pečete lazanje i prekrijte folijom. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, a zatim još 5 minuta bez folije.

mini lazanje

Metoda 2

Isto kao i kod prve metode trebate sve sastojke za lazanje imati već pripremljene. Jedina razlika je u tome da se prokuhani listići ne režu u krugove već na način da izgledaju kao deblji špageti. Stavimo ih u kalup , kao malu neredne hrpicu , i dodamo sastojke . Kada dođemo do vrha stavimo mozzarelu  i umak. Peče se jednako kao u prethodnoj metodi.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here