Kako nas Joga čini ljepšima?

Moderno značenje riječi Joga je jedinstvo – uma, tijela i duha. Mnogi tvrde da im je upravo vježbanje Joge promijenilo život na bolje. To ne čudi, dovoljno je pogledati ovih 10 pogodnosti koje ona nosi.

  1. Joga donosi veće samopouzdanje

 

Redovito vježbanje Joge daje osjećaj samopouzdanja, a uz to ispravlja kralježnicu i ramena, podiže glavu i poboljšava općenito držanje tijela što također pridonosi većem samopouzdanju.

 

  1. Joga detoksificira tijelo

 

Joga pozitivno utječe na cirkulaciju krvi u tijelu, čime pomaže otkloniti toksine iz tijela.  To vrača osjećaj dobrobiti i zdravlja te utječe na izgled kože.

 

  1. Joga smanjuje stres

 

Položaji u Jogi u kombinaciji s dubokim disanjem pomažu u eliminiranju stresa. Osim zbog očiglednog to je važno i za lijep izgled, jer kada smo pod stresom i umorni to se jako dobro može vidjeti na nama, od držanja tijela, pa sve do izraza lica. Također zbog stresa smo u većoj opasnosti da dobijemo koji kilogram viška.

 

  1. Joga nas čini svjesnijima

 

Oni koji vježbaju Jogu osjećaju veću povezanost s životom i onim što ih okružuje i ova ljubav prema životu jednostavno sjaji kroz njih i čini ih ljepšima.

 

  1. Joga čini lice blistavijim i ljepšim

 

Neke od Joga poza su posebno preporučene kako bi prirodna ljepota osobe došla do izražaja.

Stimuliranjem cirkulacije, više kisika dolazi do stanica tijela, što daje lijep i blistav izgled kože.

 

  1. Joga povećava otkucaje srca i smanjuje udio masti

 

Još jedna od beneficija ovih vježbi je gubitak težine i masnih naslaga.  Vježbanje Joge povećati će otkucaje srca jednako kao i što bi trčanje.

 

  1. Joga poboljšava imunitet

 

Poze i vježbe Joge poboljšati će i ojačati imunitet, što je još jedna od mnogih prednosti vježbanja.

 

  1. Joga nas čini fleksibilnijima

Ako želite okretan i gibak izgled, onda je Joga prava vježba za vas.  Joga isteže sve mišiće u tijelu i time će na kraju dovesti do mnogo veće fleksibilnosti . Također će vam pomoći da izbjegnete ozljede , jer fleksibilniji tijelo je daleko manje sklono oštećenjima.

 

  1. Zbog Joge možete izgledati mlađe

 

Joga ne samo da vam može oduzeti koju godinu s lica već vam može pomladiti i duh kao i pogled na život.  Joga vježbe daju energiju te vas mogu učiniti srcem bilo koje zabave.

 

  1. Joga donosi zadovoljstvo

 

Kada vam je udobno u vlastitoj koži tada je i drugim ljudima ugodno biti u vašoj blizini. Joga vam može donijeti mir i zadovoljstvo kakvo prije možda niste osjetili.  Osim toga štiti nas od stresa i depresije te unosi užitak u naš život.

Odgovori