Puder Obrve

Foto: @browmakeup_yusupova

Puder obrve su već neko vrijeme trend kada su u pitanju tehnike za uljepšavanje i popunjavanje obrva.  Poznato je da oblik obrva utječe na cjelokupan izgled lica i stoga se gotovo svaka žena odluči za neku od omiljenih tehnika kada je u pitanju uljepšavanje istih, bilo profesionalno ili u kućnoj radinosti. Velika većina nas bira kombinaciju te dvije opcije. Da bi saznali dali su puder obrve pravi izbor za vas, prvo trebamo vidjeti što su to puder obrve, kakav je proces izrade istih i koliko traju s obzirom da im je cijena nešto viša.

-Oglas-

Što su puder obrve?

Puder obrve je tehnika polutrajnog make-upa koja je postala alternativa microbladingu. To je površinsko sjenčanja obrva, odnosno nanošenje polutrajne šminke na njih kako bi ih popunili i dali im lijep oblik da bi dobile što prirodniji izgled. Izrađuju su uz pomoć mašinice, tj. iglice koja na koži ostavlja tragove pigmenta. Treba naglasiti da je ova metoda potpuno bezbolna.

Kada se odlučiti za puder obrve?

Za puder obrve najbolje se odlučiti ukoliko ste nezadovoljne oblikom obrva. Primjerice ako su previše tanke ili ako želite lijep i njegovan izgled koji ne zahtjeva puno truda. Također treba naglasiti da su pogodne za vrste kože iako na nekim tipovima kože traju dulje nego na drugim. Više o tome u nastavku.

Koliko traje tretman i kolika je cijena?

Tretman puder obrva traje dva do tri sata, ovisno o tipu kože koju se tretira. Nakon tretmana obrve budu dosta tamnije, no ne brinite, boja će posvijetliti nakon što obrve zacijele. Samo zacjeljivanje  traje od četiri do sedam dana, tijekom kojeg se obrve moraju njegovati posebnom kremom. Nakon tog perioda boja će se stopiti s prirodnom bojom vaših obrva. Cijena puder obrva je od 1500 kn do 2000 kn.

Koliko traju puder obrve?

Trajanje puder obrva ovisi o nekoliko faktora; dobu, tipu kože i njezi kože. Ovisno o ovim čimbenicima, puder obrve mogu trajati od godinu i pol do čak tri godine. Važno je naglasiti da nekoliko mjeseci nakon prvog tretmana potrebno je ponoviti postupak, jer zbog ljuštenja kože tijekom zarastanja obrva izgubi nešto pigmenta.

Važno je da vam puder obrve radi profesionalac, stoga dobro istražite sve opcije prije nego se odlučite na njih. Također, ne zaboravite pitati sve što vas zanima, te dati svoje sugestije kada su u pitanje oblik i boja.

-Oglas-
Marina Urličić Krtolačić
Marina Urličić Krtolačić je strastvena zaljubljenica u modu i prati najnovije trendove u industriji, kao i razne modne događaje i revije. Osim mode, također pokriva teme vezane uz lifestyle. Na svom blogu dijeli savjete o zdravlju, ljepoti, putovanjima i općenito o unaprjeđenju kvalitete života.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here