Nakon napetog iščekivanja svih ljubitelja bajki i Disney filmova prvi službeni trailer s Lily James kao pepeljugom, Richard Madden u ulozi princa, Cate Blanchett kao zlom maćehom i  Helena Bonham Carter kao dobrom vilom je upravo izašao.

Možda je najzanimljivija stvar  kostimi, koji izgledaju veličanstveno. Poznata izgubljena cipelica napravljena je u suradnji sa  Swarovskim, pa možemo biti sigurni da je cijela od cijenjenih kristala.

-Oglas-

Dobitnica Oskara za kostimografiju  Sandy Powell izjavila je za časopis Vogue , da joj je redatelj filma Kenneth Branagh dao dovoljno prostora da dizajnira haljine i dodatke za film Pepeljuga koji u kina dolazi 15.03. slijedeće godine.

„Negativca je uvijek najzanimljivije oblačiti“, kaže ova nagrađivana kostimografkinja. „ I dobru, dragu osobu je uvijek najzahtjevnije.“

Za ovaj film  Powell je težila izgledu likova kakvi bi bili da se film radio u ’40 i ’50 godinama.

„Negativci u filmu, zamišljeni su tako da budu pretjerano dotjerani, toliko da to izgleda smiješno, a opet da su ružni iznutra,“ dodala je.

pepeljuga kostimografija

Što se tiče Elline garderobe kostimografkinja nije htjela da bude obučena u dronjke, kao u verziji crtanog filma, već je zamislila haljinu koja počinje lijepo, a spušta se u umoran , potrošen i izblijedjeli  materijal.

Upitanu za ekstravagantnu haljinu za bal, Lily James  je priznala da se osjećala  i snažno i prestrašeno kada je prvi put stavila na sebe.  Tada je shvatila da može iskoristiti taj strah da bi osjetila i pokazala kako se pepeljuga zapravo osjećala.

Kada su u pitanju Pepeljugine staklene cipelice Powell je potražila pomoć od Swarovskog kako bi napravili repliku cipelica iz 1890. godine koje se nalaze u Northampton muzeju. Cipele imaju 12 cm visoku petu, bez platforme.

„ Osim činjenice da je Pepeljugina noga kliznula u  cipelicu napravljenu od kristala, oblik ih čini gotovo nemogućim za hodanje,“ rekla je.

Pogledajte trailer za film „Pepeljuga“ 2015 u nastavku.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here