Modni mjesec završavamo revijama iz Pariza. Najduži Fashion Week u ovoj modnoj prijestolnici privodi nas kraju predstavljanju kolekcija za proljeće i ljeto 2017. Što će se nositi kada nam opet dođu topliji dani pogledajte u nastavku.

Saint Laurent

Očekivanje što će donijeti novi kreativni direktor jedne od tri najuspješnije modne kuće, Anthony Vaccarello, razbudilo je sve one umorne od prijašnja tri tjedna putovanja i šetnje od revije do revije.

-Oglas-

I to ne bez razloga, jer novi kreativni direktor zamjenjuje jako uspješnog prijašnjeg kreativnog direktora, Hedi Slimane, koji je u protekle četiri godine okrenuo tvrtku na glavačke, otresao svu prašinu i ponovno je vratio na noge. I sve to u L.A. stilu.

Ponekad je teže preuzeti i nastaviti posao od nekog tko je radio dobar posao i donosio zaradu, nego onaj koji polako ali sigurno tone na dno. Ako ništa, očekivanja su velika koliko  i znatiželja.

Zbog toga se Vaccarello odlučio za najsigurniju opciju. Crnu.

Lanvin

Drugi dan Paris Fashion Week – a i Lanvin je predstavio svoju kolekciju. Početak ovog Fashion Weeka  je obilježilo i to što i ovdje imamo jednu debitanticu koja ima velikog prethodnika kao što je bio slučaj sa Anthonyem Vaccarellom za Saint Laurent. Ovaj put je debitantica Bouchra Jarrar za Lanvin.

Alber Elbaz je otišao iz ove Francuske modne kuće bez objašnjenja, no on je bio tu da bi Lanvin ženu predstavio kao mladu, željnu provoda. I to mu je odlično išlo. Revije su se uvijek održavale navečer, gostima bi se uvijek posluživao šampanjac a što je najvažnije to su i njegove kolekcije prikazivale.

S njegovim odlaskom, ova tvrtka ima značajne gubitke, te im je trebao hitno netko tko će vratiti Lanvin na pravi put.

S druge strane Bouchra Jarrar se odlučila za nešto drugačiji pristup od njenog prethodnika i ne samo da je napravila nešto ozbiljniju kolekciju koja uključuje i dnevni look, već je istu napravila usred bijelog dana, točnije u podne.

Imali smo prilike vidjeti čistu i jednostavnu kolekciju kako po paleti boja, tako i po kroju. Jedno je sigurno, Lanvin žena se uozbiljila.

Dries Van Noten

Duž cijele piste na reviji Dries Van Noten bile su postavljene skulpture od leda u kojima je bilo cvijeće. Očigledno je dizajnerica bila u mračnom i pomalo sadističkom raspoloženju kada je postavljala pistu, jer je svima prisutnima bilo žao gledati manekenke kako jedva održavaju ravnotežu po lokvicama otopljenog leda svugdje po pisti.

Ova „kimono“ kolekcija prepuna je svile i cvjetnih uzoraka kao i živih boja. Nekoliko tamnih komada dodatno je doprinosilo luksuznom izgledu čitave kolekcije.

Rochas

Balerina haljina uživa popularnost na pistama za sezonu proljeće i ljeto 2017. Još kada joj pridodamo, kao u ovom slučaju, slojevitost, i odličnu kombinaciju boja, pa još na to sve točkice, rezultat je zadivljujući. I sladak.

Chloe

„Seksipil kroz nevinost“, tako je ukratko opisala Clare Waight Keller svoju kolekciju za Chloe proljeće i ljeto 2017. Ova kolekcija ima neke odlične komade koji potpuno odgovaraju gradskoj curi u gradskoj šetnji. Kratke hlače visokog struka potpuno odgovaraju njenom opisu, dok su se tu još našli pomalo dječački motivi kao i oni super ženstveni, poput duge haljine na pruge i kratke ružičaste haljine.

Ako želite izgledati jako lijepo, a istovremeno kao da se niste previše trudili – ovo je kolekcija za vas.

Balmain

Balmain je uvijek bio poznat po uskoj, seksipilnoj odjeći koju je prigrlila cijela vojska poznatih i onih manje poznatih žena. Dobro, ne baš oduvijek, ali otkako je Rousteing preuzeo mjesto kreativnog direktora. I po njegovim riječima, kao i po priloženom Balmain djevojka ostaje zavodnica, no ipak nešto senzualnija. Paleta boja je ostala više-manje ista, no kroj se sasvim promijenio – iz uskog, uobličenog, pomalo tvrdog seksipila u lepršavu, vilinsku, no ništa manje zavodljivu priču.

 

 

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here