Želite li na jednu ili više noći spavati kao Maharaja ili Francuska kraljica? Ovih osam hotela bili su nekada domovi najbogatijih i najzahtjevnijih pojedinaca.

Dvorac Ashword, Irska

irska

-Oglas-

Ovaj Irski dvorac koji se nalazi pokraj Lough Corrib jezera sagrađen je 1228. godine. Sagradila ga je obitelj de Burgos. Vlasnici koji su se mijenjali tijekom godina dodavali su posjedu ceste, šume i vrtove posjedu.

Nakon što je obitelj Guinness prodala Ashford 1939, dvorac je postao hotel.

Palača Xara, Malta

malta

Palača je sagrađena u 17. stoljeću unutar zidina Mdine, povijesnog glavnog grada Malte. Palača je orginalno sagrađena za plemićku obitelj kada je grad bio pod upravom Vitezova svetog Ivana (Ivanovcima).

Rezidencija Napoleona III, Rim, Italija

rim

Bivša rezidencija Napoleona III (živio je ovdje 1830), je sada hotel koji se sastoji od dva apartmana. Objekt, koji je dio Palazzo Ruspoli – a izgrađenog u 16. stoljeću na Via Condotti, je obnovljen i otvoren za javnost 2012. godine.

Palača Samode, Jaipur, Indija

indija

Stara 475 godina, ova palača je u početku izgrađena kao utvrda. Početkom 19. stoljeća pretvorena je u palaču za Maharaja.  Arhitektura ovog mjesta je impresivna danas kao što je bila i onda.

The 1770 House, East Hampton, Sjedinjene Američke Države

sad

Izgrađena je 1663. godine kao dom Williama Fithian , kuća je rekonstruirana kao gostionica 1770. , otud joj i ime. Mnogi izvorne značajke kuće ostale su sačuvane do danas.

Çırağan Palača Kempinski, Istanbul, Turska

turska

Nekoć rezidencija sultana, palača iz Osmanskog doba leži točno na istanbulskom Bosporu. Sultanski apartman jedan je od najvećih u Europi sa svojih 458 m2, a cijena ovakvog smještaja iznosi €30,000 za jednu noć.

Le Pavillon de la Reine, Pariz

pariz

Najstariji trg u Parizu, Place des Vosges, doslovno je omeđen s sve četiri strane koristio je Henri IV u periodu od 1605-1612. Mnoga poznata imena su poslije koristila te objekte uključujući Victora Huga i Anne od Australije, nakon nastanka hotela Le Pavillon de la Reine koji postoji i danas.

Aman Canal Grande , Venecija , Italija

venecija

Danas najpoznatiji po tome što su se u njemu vjenčali George i Amal Clooney. Hotel s 24 sobe, koji je nekada bio palača, izgrađen je u 16. stoljeću. U 19. stoljeću zgrada je prozvana Palazzo Papadopoli, po njegovim Grčkim vlasnicima.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here