Šest mladih dizajnera i šest modnih priča koje smo imali prilike vidjeti na trećoj večeri Bipa Fashion. hr-a, nagovješćuju sjajnu budućnost hrvatskog dizajna. Na početku programa emitirana je kratka priča o nedavno preminuloj  Ani Lendvaj, modnoj i likovnoj kritičarki Večernjeg lista koja je uvelike zaslužna za razvoj Hrvatske modne scene. U kratkom dokumentarnom filmu o Ani su pričali njene kolege i prijatelji, te je najavljeno osnivanje Modne nagrade Ane Lendvaj.

Ova prestižna nagrada prvi puta biti će dodijeljena 2016. godine dizajneru najbolje kolekcije, po izboru  modnih novinara.

Bipa Fashion HR

Treća modna večer Fashion.hr-a otvorena je kolekcijom modnog brenda Obekei . Dizajnerica Katarina Smolić , crno-bijeloj sportskoj kolekciji dodala je živu narančastu boju u kombinaciji sa sivom.  Ljubav prema over -size komadima i sportskoj eleganciji, ove mlade dizajnerice savršeno se uklopila u modne trendove koje trenutno imamo prilike vidjeti i na svjetskim modnim pistama. Sportski i unisex stil poprima sve veći značaj na modnoj sceni.

Bipa Fashion HR

Gala Vrbanić je u svom debiu na Fashion.hr-u spojila je grafički i modni dizajn. U kolekciji su prevladavale uglavnom crna i bijela s ponekim dodatkom boje. Za kolekciju Motion picture Ana Bogdan se inspirirala stilom Davida Bowieja.

Bipa Fashion HR

Amân kolekcija je bazirana na kvaliteti, počevši od tkanine pa sve do kroja i detaljno izrađenih detalja. Komadi su uglavnom lepršavog kroja kako bi u kombinaciji s vrhunskim materijalima pružali što bolji osjećaj ženi koja ih nosi.

coded edge

Modni dvojac  Coded Edge zatvorio je treću večer Bipa FASHION hr-a, sa svojom mračnom estetikom kojoj su i dalje vjerni. Ivkić i Jure Perišič ponudili su za proljeće i ljeto 2016 tamne komade  s polu-prozirnim seksi elementima koji se odlično uklapaju s dramatičnim kožnim detaljima.

FOTO: Fashion.hr / Mateja Vrčković

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here