New York Fashion Week i predstavljane RTW kolekcija za jesen i zimu 2016-17 već je u punom mahu. Iako se priča da je s ovakvim načinom predstavljanja kolekcije pola godine unaprijed gotovo, a sam Tom Ford je odustao od predstavljanja svoje jer smatra da je takav način zastario, ipak smo imali što za vidjeti a još nije kraj. Kakvi nas trendovi očekuju nakon ljeta pogledajte u nastavku.

Jonathan Simkhai

Dizajner je za jesen odlučio napraviti rubove i kutove mekanima za jesen i zimu. Udobne haljine koje postaju još ljepše kada se žena u njoj kreće pun su pogodak ove kolekcije. Cijela kolekcija ističe mekoću i ljepotu pokreta.

Gomila slojeva ostavljala je nježan dojam i slatki intezitet koji možda neće naići na odaziv kod starijih kupaca, no mlađoj publici će se zasigurno svidjeti.

 

Derek Lam

Lam je koristio uglavnom zimsko bijele i krem nijanse u ovoj kolekciji za haljine, kapute i tunike. Bijelu je razbio s čizmama boje slonovače. Boje su se uklopile odlično, no čini se da cijela kolekcija nema neku veću priču. Ono što se čini ispravno u Lamovoj zimskoj kolekciji su kožni komadi i to možda najviše kožni kaput u stilu ’70 – tih.

 

 

Victoria Beckham

Ovo je bila retrospektivna kolekcija Victorie Becham. Inspiraciju je pronašla u komadima iz prijašnjih kolekcija, koje su joj posebno prirasle srcu. Iako je prije petnaest godina Victoria svoju karijeru započela predstavljanjem svega deset suknji, čini se da je daleko dogurala. Prije revije, najavila je i otvaranje u Hong Kongu.  Ovom kolekcijom željela je vratiti korzet u život i to na naćin da se može nositi i u dnevnim prilikama i to je uspjela napraviti nježnim materijalima i zanimljivim izrezima.

Altuzarra

Altruzarra je gipsy šalove, hippy cvjetni print pretvorila u moderni chic, dok su jakne koje izgledaju nevjerojatno udobno i luksuzno mogle svaku ženu natjerati da s nestrpljenjem iščekuje hladnoću.

Njegova večernja kolekcija bila je kratka ali dobra. Lepršave haljine, također u gipsy stilu koje na pravi način naglašavaju ženske atribute upotpunile su kolekciju.

Alexander Wang

Buntovna kolekcija u stilu kraja ’80-tih i početka ’90 obilježila je Valentinovo ako je u pitanju ovaj dizajner i njegova kolekcija. Print marihuane, striptizeta i prozirne majice kao i vunene kape mogle su se vidjeti na ovoj reviji.

Grunge za 2016 je nešto na što je Wang ciljao i sigurni smo da je ovaj tridesetogodišnjak s ovom nezrelom kolekcijom, jako zreo kada je posao i da će komadi iz ove kolekcije pronaći svoje kupce.

Carolina Herrera

Carolina Herrera je jedina dizajnerica kojoj je bilo dozvoljeno organizirati predstavljanje kolekcije za jesen/zimu 2016-17 unutar muzeja The Frick Collection u New Yorku. I to samo po sebi dovoljno govori o tome koliko ova dizajnerica ima utjecaja u visokom društvu ovog grada. Da se nekim čudom probudimo kao pripadnice Upper East Side elite, prvo bi trebale potražiti odjeću upravo ove dizajnerice i savršeno bismo se uklopile. Savršena garderoba za savršen život.

Oscar de la Renta

Ukoliko već ne pratite nasljednika Oscar de la Rente, Petera Coppinga na Instagramu, onda svakako preporučujemo da to napravite. Svaki put kada se njegov post nađe u vašem feedu, to je kao umirujuća scena dobrog ukusa.

Ovo je bilo važno spomenuti jer naglašava činjenicu da Copping ima odlično oko za boje, što se moglo vidjeti u ovoj kolekciji. Kako inače objasniti tu zanosnu boju maline koju smo imali prilike vidjeti na reviji ili ovratnik azurne boje u kombinaciji s crnim odlično skrojenim suknja odijelom?  Čak i kada ide na jednostavnije boje, poput sive, ta siva je nešto između boje mladog labuda i oblaka dima.

Odličan i pametan potez je da su neki kaputi 2 u 1. Nije da kupcima Oscara de la Rente trebaju takvi trikovi, ali nitko ne može reći da nije dobra stvar dobiti dva kaputa u jednom komadu. To na neki način simbolizira  da je isti lijep kako s vanjske strane tako i s unutarnje. I to je ono što nazivamo luksuzom.

U kolekciji su se također našle mnoge haljine za koje ne sumnjamo da ćemo ih vidjeti u noći dodijele Oscara.

Marc Jacobs

U usporedbi s prošlom kolekcijom koja je bila vesela i bezbrižna, ova gotička je teška koliko teško djeluju cipele koje su nosile modeli. Ni make – up nije nešto prozračan i lagan. Viktorijanske haljine u kombinaciji s bluzama, masivni kaputi i mračne boje u kombinaciji s pomalo strašnom šminkom na očima odavalo je dojam pomalo vještičjeg stila. Ptice u kavezima i jednostavan stil piste kao i izbor glazbe još više su doprinijele takvoj atmosferi.  Pojedinačno gledajući svaki komad odjeće, možemo vidjeti da je Mrc Jacobs ovog puta izašao s mnogo novih ideja. Neke od njih će možda trebati pričekati neko vrijeme, no svejedno, tu je mnogo novih stvari predstavljeno u jako malo vremena.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here