koža zimi
Foto: Andrea Piacquadio, Notino.hr, DM,

Zimi je koža posebno osjetljiva, što zbog raznih vremenskih uvjeta kojima smo izloženi, što zbog suhog zraka uzrokovanog grijanjem kada smo u zatvorenom prostoru. Ako uz promjene temperatura dodamo i veću konzumaciju alkohola tijekom prosinca koža postaje zbilja isušena, zategnuta i sklona crvenilu, bez obzira na vaš tip kože. Ruku pod ruku s konzumacijom alkohola  obično ide i nedostatak sna, koji pridonosi da naša koža izgleda opuštenije, natečenije i poprima sivkastu nijansu. Također je moguća i pojava akni i prištića. Zato moramo posebnu pažnju obratiti na njegu kožu u tom dobu godine ako je želimo održati lijepom i blistavom tijekom ovog (za nju) zahtjevnog perioda.

Hidratacija kože zimi

Zimi je jako važno dobro hidratizirati kožu jer se gornji sloj kože koji sadrži 30 % vode trudi iz onih dubljih, koji se sastoje od masti elastina i kolagena izvući potrebne hidratantne sastojke. Uz unos više vode u organizam, također je potrebno i izbjegavati umivanje i kupanje u prevrućoj vodi, iako to većina nas jako voli. Naime, vruća voda dodatno isušuje gornji sloj kože ostavljajući tako kožu „žednom“.
Najbolje se umivati, kupati i tuširati u mlakoj vodi, a nakon kupanja kožu osušiti nježnim tapkanjem jer trljanjem ručnikom riskiramo da gornji sloj kože dodatno oštetimo.

Za kožu lica potrebno je uz redovitu njegu hidratantnom kremom nanijeti i masku jednom tjedno, te napraviti nježan piling kako bi odstranili mrtve stanice i tako pomogli hranjivim sastojcima iz maske i kreme da bolje djeluju.

Izdvajamo kreme za lice koje će vašoj koži pružiti potrebnu hidrataciju u zimskim danima.

Kada je u pitanju koža tijela nakon tuširanja ili kupanja važno je nanijeti hranjivi losion ili kremu kako bismo kožu tijela nahranili i zaštitili jednako kao i kožu tijela i kako bi se mogla lakše boriti protiv vanjskih utjecaja.

Ruke

Ruke su uz lice najviše izložene vanjskim utjecajima u zimskim mjesecima, a uz to ih najviše isušujemo dodatno radeći razne oslove s njima i najčešće su u doticaju s agresivnim sredstvima, zato trebamo posebnu pažnju obratiti na njih. S obzirom da ruke najčešće peremo, važno je koristiti nježne sapune koji istodobno imaju hidratizirajući efekt. Uz maske za ruke koje možemo držati preko noći u rukavicama poželjno je i nanositi kremu za ruke nekoliko puta dnevno kako bi naše ruke ostale meke i hidratizirane.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here