Počeo je još jedan New York Fashion Week i samim time i modno ludilo na i izvan pista gdje se predstavljaju nove kolekcije za sezonu proljeće ljeto 2016. Najnovije kolekcije napravljene od strane vodećih imena mode i najnovije trendove za toplije dane pogledajte ovdje. Službeno, predstavljanje RTW kolekcija je počelo i prvi grad od četiri najveće modne metropole je na redu da pokaže što nam se nudi po stila i trendova.

Jason Wu

Ako ste se ikada pitali o čemu se u modnoj kući Jason Wu zapravo radi, ovaj put su na bilješke o kolekciji za one koji ne znaju ili su u dvojbi stavili jednostavan natpis “Glamur”.

I baš su to prikazali svojom kolekcijom za proljeće ljeto 2016, prvog dana New York Fashion Showa.

Ali iako su njihove prijašnje kolekcije imale malu naznaku grubosti il barem tradicionalniji prikaz iste, ova kolekcija za proljeće ljeto 2016 bila je oštrija nego išta što smo ranije vidjeli u kolekcijama ove modne kuće.

Jason Wu pronašao je pravi omjer između ultra ženstvenog izgleda i minimalizma, dvije ideje kojima se poigravao otkako je došao na scenu prije skoro 10 godina.

Kolekcija je napravljena pametno i nudi mnogo opcija za kombiniranje.

Wes Gordon

Kolekcija Wes Gordon ovaj put je izrazito američka i to na dobar način. Sastavljen je od klasičnih sportskih komada; širokih kaputa, nabranim suknjama u teniskom stilu, surferskim majicama i širokim hlačama.

Boje su uglavnom svijetle, poput jednostavne žute, plave i bijele, a u ženstvenije modele dodana je također i čipka zanimljivih tekstura, koja izgleda kao moderna verzija ’90-ih.

 

Givenchy

Givenchy revija održala se 11. rujna, na jedan od, ako ne i najcrnjih datuma u novijoj Američkoj povijesti. Stoga se Riccardo Tisci umjesto svog standardnog predstavljanja kolekcije u Parizu odlučio ovog puta to napraviti u New Yorku uz pomoć i suradnju dizajnerice Marine Abramović.

Ovo je bila romantična kolekcija i sam dizajner kaže da se nalazio u jako romantičnom raspoloženju. Ovu kolekciju inspirirala su vjenčanja, točnije mladenci koje je uzeo kao primjer muževnosti i ženstvenosti koja je uspješno isprepletena. Svečano odijelo i vjenčanica uzeti su kao početna točka, a zatim je sve to balansirano kako kolekcija ne bi bila predvidljiva i jednolična. Tako smo imali priliku vidjeti dijelove tradicionalno muške odječe u ženskom dijelu kolekcije, kao i primjerice čipku ukomponiranu na odijelo na muškim modelima.

Marc Jacobs

Goste ove modne revije dočekala je prava filmska premijera. Prošetali su crvenim tepihom do svojih sjedala a zatim su im donijeli i kokice. Svjetla su se ugasila i bilo je vrijeme za show.

Ovaj put film se odvijao na modnoj pisti. Orkestar je zasvirao pjesmu Sabotage grupe Rage Against Mashine dok su modeli prošetali živahnu kolekciju crvenim tepihom na modnoj pisti.

Bilo je tu puno bila puna boja i printa, čak je tu bio vidljiv i motiv Američke zastave. Šarena, prpošna i otkačena kolekcija koju bi prije očekivali primjerice od Moschina nego od Marc Jacobsa.

 

Calvin Klein Collection

Imali smo priliku vidjeti nježnu i lepršavu strukturu koja je odavala dojam čistog minimalizma.

U svoj toj elegantnoj profinjenosti ipak je dodano malo sirovisti i grubosti, čisto onoliko koliko je dovoljno da kolekcija ne bude obična i dosadna. Nema sumnje da če ova kolekcija biti pravi ljetni hit.

Ralph Lauren

Bila je ovo kombinacija Francuske rivijere i Pariza u proljeće koja se odigrala na reviji Ralpha Laurena.

Što nositi kada opet zatopli? Ralph predlaže maxi haljine s prugama, mornarske uzorke, puno bijele, plave i crvene boje, kao i puno košulja po kojima je ovaj dizajner poznat. Damske torbice i ostali modni dodaci savršeno su upotpunili ovu kolekciju.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here