Ono što dizajneri nude na ovogodišnjem New York Fashion Weeku je sve samo ne malo. Potrudili su se napravaviti sve većim i boljim  – uključujući i veličinu printa na odjeći.

DKNY kao da još uvijek slavi prošlogodišnju obljetnicu 25 godina postojanja. Kombinacija jako uskih dijelova s slojevima pomalo prevelikih dijelova stvarali su šarenilo doista zanimljivog izgleda.

Hrabre, ogromne pruge i print uzorci u vrućim nijansama crvene i koraljne s dodatkom plave i zelene bili su osvježavajući. Također su pokazali svjesnost o zaštiti okoliša, kreacijom torbi izrađenih od metalnih vrhova limenki.

dkny haljine

Diane von Furstenberg inspiraciju je pronašla na Azurnoj obali i tako kroz kolekciju prikazala vjetrovit nered kroz sunčanu svijetlost, jasne karirane i velike cvjetne uzorke kao i toalete u crnoj, bijeloj, plavoj i žutoj boji, s primjesama ružičaste.

dvf fashion week

 

 Tracy Reese  je ove godine inspiraciju pronašla u plesu, točnije koreografkinji Marthi Graham. Da bi to odmah dala publici na znanje, otvorila je reviju s  plesnim performansom.  Haljine su bile uglavnom duge i raskošne, a revija je prelazila iz tamnih boja polako na svijetložutu, zelenu, ružičastu i ljubičaste nijanse. Zatim se razvila u mješavinu printeva s svjetlucavim ukrasima. Resse tvrdi da su printevi uglavnom inspirirani prirodom, vrtovima i insektima koji obitavaju u istima.

tracy resse New York Fashion Week

Custo Barcelona napravio je oskudnu kolekciju prožetu uglavnom nepravilnim geometrijskim oblicima.

custo barcelona new york fashion week

Versus Versace  – Belgijski dizajner talijanskih korijena Anthony Vaccarello i modna kuća Versace čine se, barem po viđenom ove godine kao dobitna kombinacija. Vaccarello, koji je stručnjak kada su u pitanju mini – haljine i seksipilna garderoba općenito, u ovoj modnoj kući koja je i sama poznato po seksipilnoj odjeći snašao se kao riba u vodi.

versus versace

 

Carolina Herrera je u ponedjeljak ujutro napravila bajkovitu reviju gdje je pokazala svoju kolekciju haljina s digitaliziranim cvjetnim printom. Ta tehnika je ostavljala bez daha – apsolutno savršenstvo.

Carolina Herrera New York Fashion Week

Kada smo kod savršenog treba spomenuti i kolekciju Reem Acra. Njena možda najseksipilnija kolekcija do sada. Sve je prštalo od dekoltea, proreza na haljinama, i prekrasnih materijala s svjetlucajućim detaljima. Boje su uglavnom bile nježne i neutralne.

Reem Acra Fashion week New York

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here