Čini se kao da New York ne može očekivati naklonost vremenskih uvjeta kada je u pitanju tjedan mode. U veljači je izrazito hladno dok u rujnu ne popušta sparina. Mnogima se čini kao da je toplije nego ljeto za nama.

Možda zbog toga, a možda samo iz ljubavi prema rodnom kraju, jedan kreator je odlučio odvesti svoje goste na izlet u planine…

Prabal Gurung

prabal gurung new york fashion Week

Osvježenje u sparan New York dizajner je donio iz svog rodnog Nepala. Da je inspiraciju za ovu kolekciju potražio u rodnom kraju očito je ne samo zbog motiva na haljina, već i zbog izbora boja koje su korištene u kolekciji.

„ Gore u planinama postoje boje koje ne možete vidjeti nigdje, za koje ne znate ni da postoje dok se ne popnete gore.“ Rekao je Gurung, koji je rođen i odrastao u Nepalu. „ To je vizualna gozba koju sam želio danas donijeti i ovdje.

Herve Leger by Max Azria

herve leger by max azria new york fashion week

Samurajska ratnica borila se u Subotu odjevena u metalne podvezice, patentne zatvarače u jarkim bojama kao što su ružičasta i neon žuta, što je odskakalo od inače tradicionalnijeg pristupa ovog brenda.

No, nije sve u kolekciji izgledalo kao poziv na rat. Nježnije ružičasta haljina s naborima oko koljena ostavljala je više ženstven utisak na proljetnu kolekciju, baš kao i laguna-plavi print na dnevnim verzijama haljina.

Osim haljina, Azria je pokazao kratke hlače u kombinaciji s pletenim suknjama.

Alexandar Wang

alexander wang new york fashion week proljece ljeto 2015

Tražeći inspiraciju, Wang nije trebao pogledati dalje od svojih stopala.

„Tenisice!“ rekao je Wang na pitanje koja mu je tema ovogodišnje kolekcije. „Tenisice su uvijek bile dio moje uniforme, postoji kult tenisica u mojoj generaciji.“

Wang je pokušao prikazati raznolikost tenisica kroz svoju kolekciju. Neki su komadi odjeće izgledali futuristički, kao uska crna ili mini-suknja s mrežastim izrezima u jarkim bojama i prugama oko struka koje su izgledale kao donji dio tenisica.

Ostatak kolekcije odavao je više suptilan i klasičan dojam.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here