FOTO: Guliver/Thinkstock

Iako imamo odličnu odu na kojoj smo i više nego zahvalni, ona nije idealna za naše lice. 

-Oglas-

Kada je u pitanju njega kose i kože trebamo pomoć mineralne vode. Moć ove vode poznata je od davnine kako za piće tako i za njegu a odnedavno sve više je korištena kao dio dnevne njege lica kod kuće.

Francuskinje i Korejanke koje su poznate po besprijekornoj koži služe se ovom metodom već duže, a srećom uz pomoć Interneta i raznih blogova njihovi trikovi u postizanju idealne kože poznate su sada i nama.  Jedan od njih je i mineralna voda.

umivanje lica

Donosimo vam nekoliko načina na koje možete koristiti mineralnu vodu za njegu kože.

Ulijte je u sprej bočicu

Mineralnu vodu iz trgovine jednostavno stavite u sprej bočicu i prskajte je po koži kada god osjetite potrebu za osvježenjem. Može se koristiti i nakon šminkanja kao i razne termalne vode iz ljekarne, samo nemojte pretjerivati malo je dovoljno.

Ova metoda je primjenjiva i za kosu i za ostale dijelove tijela i spas je u ovim vrućim ljetnim danima. Za instant jutarnje razbuđivanje kože ostavite bočicu s mineralnom vodom cijelu noć u hladnjaku i ujutro nakon čišćenja i prije stavljanja kreme lagano je raspršite po licu. Koža će vam zahvaliti svojim blistavim, zdravim i svježim izgledom. Poslije tuširanja možete je poprskati i po kosi.

Uronite lice u zdjelu gazirane mineralne vode za čišću kožu

Ovu metodu koriste Korejanke a trend se zbog učinkovitosti širi i na ostatak svijeta. Jednostavno napunite zdjelu gaziranom mineralnom vodom i prije čišćenja lica uronite lice nekoliko puta u nju. Ugljični dioksid izvući će nečistoće iz lica a minerali nahraniti kožu.  Zatim nastavite sa svojom standardnom njegom lica. Već nakon nekoliko dana primijetiti čete poboljšanje kada je u pitanju koža, pogotovo ako imate problema s aknama ili osjetljivom kožom.

Stavite malo mineralne vode na blaznicu

Najekonomičnija opcija no ništa manje dobra je da stavite malo mineralne vode na blaznicu te koristite mineralnu vodu kao tonik za lice, prije stavljanja kreme.

Koristite mineralnu vodu u maskama

Mineralnu vodu možete dodati i maskama koje napravite kući ili čak i onim kupovnim kako bi ih još malo poboljšali. Svakako ne može škoditi, baš suprotno.

-Oglas-