Montura 2015

Održao se najveći modni događaj u Splitu Montura – Split Fashion Destination u Dioklecijanovim podrumima . Ova modna poslastica za ljubitelje mode u gradu Splitu odigrala se 6. i 7. lipnja. Prvu večer svoje kolekcije je predstavilo čak 15 dizajnera, dok druga večer bila rezervirana za frizure.

Kao i u kreacijama svjetskih dizajnera i ovdje je u kolekcijama dominirao print.

-Oglas-

Kolekcije su predstavili Modna kuća Mak, Modni studio Arileo, Identity by Igor Djuga, Ledenko, Fjabe, Ana Kujundžić, Callegari – talijanska škola mode i dizajna, Twins – Begović & Štimac, Lokomotiva – Lana i Luka, Bite My Style by Zoran Aragović, Martina Felja, Morana Krklec, Ivica Skoko, Ana Bogdan i Optika M Split.

Kolekcija Ane Kujundžić na laganim ljetnim materijalima imala je kombinaciju printa, veza i patchworka.

Begović & Štimac predstavili su sviježu viziju za ovo ljeto kako su i najavljivali. „Uvijek radimo na individualnosti, a tako će biti i ovaj put“ poručio je modni dvojac prije revije.

Kolekcija Martine Felje uglavnom se bazirala na haljinama i donijela je romantičan ugođaj u podrume. Kolekcijom dominiraju nježni pastelni tonovi a haljine ukrašavaju mašne kao i print leptira i cvijeća.

Modni studio Arileo  ostao je vjeran svom ženstvenom stilu, kako su i obećali a kolekcija je bila nastavak one već viđene u Zagrebu, samo uz zlatnu i bijelu ova u Splitu bila je bogatija za još jednu boju.

Fjaba kolekcija inspirirana je morem ljetom i mjesečinom.  “Naglasak ovog ljeta je na maxi haljinama i suknjama diskretnog floralnog printa,“ izjavila je Mirna Litović . „Mantili, tunike u kombinaciji umjetne kože i pamuka, sladolednih nijansi, ležerno krojene siluete, dominiraju toplom sezonom.”

Modna kuća Mak potpuno prati ritam ulice, kako je izjavila Neda Makjanić Kunić, dok su polaznici Talijanske škole mode i dizajna – Callegari svoj drugi nastup u prostorijama Dioklecijanovih podruma obilježili klasičnim i boho kreacijama.

Igor Djuga sa svojim brandom Identity prvi puta se predstavio na ovom događaju i zasigurno nije ostao neprimijećen. Inspiraciju je našao u poznatom talijanskom filmu redatelja Giuseppea Tornatorea “Malena”.  Dok su modeli koračali u crnim čipkastim haljinama i dokoljenkama po pisti na zidu su prikazivani isječci iz gore spomenutog filma.

Kao i Igor Djuga, dizajnerica Ana Bogdan također je prvi put predstavljala svoju kolekciju na Monturi. Njena kolekcija inspirirana je radom slikara Joana Miróa.  Print u kolekciji je ručno oslikan a uz crnu i bijelu dominiraju osnovne boje crvena, plave i žute.

Lokomotiva dizajn

Dama i skitnica. Kreacije Lokomotive tj. dvojca Lane i Luke elegantnoj, tradicionalnoj i profinjenoj silueti haljina dala je pomalo oštar zaokret i rokerski stil kožnim detaljima i čipkom. Naizgled dvije nespojive stvari, kako ideološki tako i stilski, majstorski su spojili u odlične kreacije.

BiteMyStyle predstavio je kolekciju koju možete i pročitati. Zoran Aragović inspiriraciju je pronašao u  stripu i pop art kulturi. Uz strip print, dominirale su jarke boje i geometrijski print, uglavnom u točkastom obliku.

Cipele Ledenko uglavnom su bile u toplim tonovima i ukrašene aplikacijama.

Sponzori i pokrovitelji Monture 2015. su: Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, Grad Split, Udruženje obrtnika grada Splita, Obrtnička komora Splitsko – dalmatinske županije, Hrvatska obrtnička komora, Splitsko – dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije, Turistička zajednica grada Splita, Hrvatska gospodarska komora – Split, Somersby, Frizerski salon Urban, Hotel Atrium, „The View“ – luxury rooms te Horizont luxury suite.

 

Organizator događaja je televizija “Kanal 5″.

fotografije Slobodna dalmacija

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here