Mljet domaćin prvog Eco Art festivala u Hrvatskoj

Otok Mljet ove turističke sezone širi svoju ponudu i postaje domaćin prvog Eco Art festivala u Hrvatskoj. U suradnji s dizajnericom Milenom Ulić pripremaju pravi spektakl za sve ljubitelje ekologije i mode.

Turistička zajednica otoka Mljeta ovog ljeta za svoje goste priprema pravi spektakl i to na potpuno atipičan način. Dok ostali posjetitelje privlače glazbom i tulumarenjima, Turistička zajednica otoka Mljeta u sklopu kulturnog ljeta pokreće Eco Art festival, događaj namijenjen svim ljubiteljima ekologije i mode koji se žele zabaviti uz edukaciju i druženje. Riječ je o kreativnim radionicama koje će se od srpnja do kolovoza održavati na pet različitih lokacija na otoku, a koje imaju za cilj podizanje razine svijesti o očuvanju prirode. Realizirat će se to u suradnji s Milenom Ulić koja je poznata po svojim predstavljanjima na inozemnim modnim događanjima poput Plitzs New York fashion weeka i Charlote Fashion Weeka te dizajnerskom nakitu De Lena s kojim je u dva navrata sponzorirala glazbeni događaj VIMA Music Awards koji objedunjuje glazbenike s područja Azije te dijela Afrike i Australije.

-Oglas-

Mljet- foto Ilija Strazicic

O njezinoj ljubavi prema otoku Mljetu nije potrebno govoriti. Posvetila mu je niz kolekcija te ga promovirala u svijetu pa ne čudi da je upravo na Mljetu, u suradnji s Općinom i Turističkom zajednicom, nedavno organizirala prvu reviju ikad održanu na ovom otoku, a namijenila ju je najmlađima – onima u čijim je rukama budućnost otoka. Upravo će ona biti kreativna voditeljica radionica, a u sklopu posljednje, koja će se održati 18.- og kolovoza u Pomeni, predstavit će i svoju novu kolekciju. Svojim iskustvom i ljubavlju, isprva prema otoku, a onda i prema poslu kojeg obavlja, pokušat će inspirirati polaznike koji će na reviji u Pomeni također imati priliku pokazati što su izradili tijekom radionica.

Mljet 2- foto Denis Peros

Termini održavanja radionica:

21.07. Saplunara

25.07. Okuklje

29.07. Sobra

01.08. Polače

18.08. Pomena

Program:

Saplunara: izrada uporabnih i ukrasnih predmeta, poput nakita, od naplavina i decupage tehnika na naplavinama. Saplunara ima problem sa smećem s obzirom da je otvorena sve do Albanije pa more stalno donosi različite predmete.

Okuklje: reciklaža tekstila, izrada nakita od starog tekstila i ostalog otpada, plastike itd… Obzirom da je Okuklje prvo naseljeno mjesto na Jadranu, naglasak na važnost daljnjeg očuvanja mjesta u izvornom obliku.

Sobra: oslikavanje odjeće eko frendly bojama što je trenutno hit u svijetu.

Polače: izrada broševa. U antici se odjeća formirala, kopčala ukrasnim iglama, za koje bismo mogli reći da su preteča broševa.

Pomena: body paint i revija izrađenih predmeta na radionicama te predstavljanje kolekcije dizajnerice Milene Ulić.

Važno je napomenuti da su sve radionice potpuno besplatne, a održavat će se u navedenim terminima po dva sata.

Objava za medije – Split, 11. srpnja 2016.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here