Došlo je vrijeme da poslije New Yorka i Londona dođemo u treću prijestolnicu mode. Mjesto gdje najpoznatiji svjetski modni brendovi i dizajneri izlažu svoje kolekcije, ovaj put za proljeće i ljeto 2016. godine – Milano.

Stella Jean

Stella Jean poznata je po svojim veselim i šarenim kolekcijama. To ni ovoga puta nije bila iznimka. Ova nomadska kolekcija inspirirana je mnogobrojnim svjetskim lokacijama, a kao zvijezda u usponu ova dizajnerica dobiva punu podršku već ustaljene ekipe talijanskih dizajnera.

-Oglas-

Kolekcija je ponajviše inspirirana državama koje su talijanski migranti izabirali, Južna i Sjeverna Amerika, Afrika i Europa. Volani, tradicionalan Peruanski print i žive boje donijele su tračak sunca u tmuran i kišni dan u Milanu.

Gucci

Za svoju drugu RTW kolekciju Alessandro Michele snažno je prikazao bogatstvo ideja, što se pomalo dalo naslutiti i u prošloj kolekciji. Iako je tadaostao pomalo suzdržan, ovaj put se sasvim prepustio. Geek chic na višem nivou bio bi kratak opis ove kolekcije.

Alberta Ferretti

I dok je za vrijeme održavanja revije vani bjesnila oluja, Ferretti je donijela drugu vrstu oluje na pistu, onu pješčanu. Čipka i patchwork u službi boho stila dominirali su ovom kolekcijom. Zemljani tonovi i neočekivani ukrasi probuditi će u svakoj ženi boginju pješčanih dina.

MaxMara

I dok je u prošloj njihovoj kolekciji Gigi Hadid nosila kaput u stilu Marlyn Monroe , ovaj put je MaxMara bila inspirirana morskim temama, točnije mornarima. Puno prugica, printa konopca i zvijezdi te plave, bijele, žute i crvene boje. Ako je mornarski stil i vaš, ovom kolekcijom bi trebali biti oduševljeni.

Fendi

Široki rukavi i dolčevite, Fendi kolekcija djelovala je pomalo povijesno, čak su i jakne imale pomalo povijesni zaokret. Cvjetovi i ostali ukrasi kao da su dio viteškog oklopa. Otvaranje je počelo s crvenom, koraljnom, bijelom, pa se nastavilo u tonovima tropsko plave i crne. Kombinacija čvrstine i lepršavosti u pravoj mjeri.

Emilio Pucci

“Wind of change” čini se puše u Milanu. Prvo smo vidjeli promjenu u Gucci kolekciji, a sada i u kolekciji Emilio Pucci. To je naravno došlo s promjenom kreativnih direktora. Ako ste očekivali damski glamur na ovoj reviji, biti čete razočarani, no ako ste željni nečeg novog i mladenačkog, ovo je kolekcija za vas. Nepravilni izrezi, šljokice i veseli print, to je Pucci za sezonu proljeće ljeto 2016.

Prada

Miuccia Prada napravila je kolekciju odjeće koju volimo nositi, ali na nešto drugačiji naćin. Njen standardan dobar ukus / loš ukus i ovaj puta se pokazao kao uspjeh. Ponudila nam je klasične komade kao što su suknje do koljena, jakne i kapute dizajnirane na njen način s puno odličnih detalja.

 

Moschino

Revija Jeremy Scotta za Moschino izazvala je popriličnu medijsku pažnju. Odveo je svoje goste u autopraonicu, po kojoj su prošetali modeli u veselim kombinacijama na kakve su smo več pomalo naviknuti kad je u pitanju ova modna kuća. Jarke kombinacije boja i prometni znakovi ukomponirani su u cijeli paket retro izgleda, primjerice haljina u stilu pedesetih godina.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here