Nastavljaju se modna događanja na Milan Fashion Weeku u jednom od najznačajnijih gradova na mapi kada je u pitanju moda. Pogledajmo što se događalo.

Etro

Etro Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

-Oglas-

Čini se kako svaka druga revija u Milanu ove godine bazira na stilu ’70, kao da dizajneri imaju neki prešutan dogovor.

Etro nam je za proljeće / ljeto 2015 ponudio hippy stilu kombinaciji s Indijanskim štihom. Njen dizajn je uključivao mnogo naizgled ručnog rada, što je kolekciji dalo dodatno otmjen i skup dojam.

Missoni

Missoni Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

Ova revija došla je kao ljetni povjetarac za publiku u kišnom Milanu i ako je itko zaboravio na da su kolekciji predviđene za proljeće i ljeto, Missoni ih je podsjetio. Lagani materijali u vedrim bojama s fluidnim izgledom i osjećajem na koži je upravo ono što bi svi najradije nosili u ljetnim mjesecima.

Versace

Versace Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

Donatella Versace otvorila je novu trgovinu u srcu slavne Galerije Vittono Emanuele II u Milanu i očigledno je bila inspirirana čistoćom forme i ljepotom arhitekturnih oblika.

Za sexy svijet Versacea ova kolekcija bila je znatno umjerenija i rezerviranija i to je snažan korak naprijed za ovaj brend. Versace novonastali minimalizam postigao je svoj maksimum u petak navečer.

Philipp Plein

Philipp Plein Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

Više od samog showa, modna pista bila je sama po sebi pravi spektakl. Kolekcija inspirirana morskim dubinama bila je puna boja i motiva. Od kratkih zvonastih haljina u kombinaciji s sakoima, pa do sjajnih večernjih haljina, cijela je kolekcija bila iznimno ženstvena.

Bottega Veneta

Bottega Veneta Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

Za žene koju su oduvijek sanjale o tome da budu balerine, ali im se to nikada nije ostvarilo, Tomas Maier ostvario je taj sam bez da uopće trebaju znati napraviti plie ili pointe. „ Gledao sam žene kako vježbaju, i razmišljao o drugom načinu za izgradnju trbušnih mišića – vježbanje na barreu,“izjavio je Maier opušteno čavrljajući nakon uspješne revije. Sve se svodilo na opuštenost i eleganciju kroz smirujuće i nježne boje.

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

Dizajnerova pažnja koju pridaje svakom detalju zbilja je zapanjujuća Svaki komad odjeće koji se nalazio na pisti tražio je punu pažnju i dobio je. To i je , naposljetku razlog zbog kojeg žene posjećuju Cavallievu reviju. Jaki uzorci, jarke boje, zebra i ostali životinjski uzorci, crna i bijela čipka zbilja su oživjeli modnu pistu.

Jill Sander

Jill Sander Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

Novi dizajner za ovu kuću napravio je androgenu kolekciju za proljeće/ljeto 2015.

Kolekcija je uglavnom u živim bojama, a suknje do koljena uskog kroja u kombinaciji s majicama bez rukava ili pomalo preširokim puloverima ispod kojih se nadziru ovratnici plavih službenih košulja. Ne može se reći da je bilo savršeno ali potencijal je pokazan. Pitanje je samo hoće li itko imati strpljenja čekati da se do kraja pokaže.

Emilio Pucci

Emilio Pucci Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

„Ovo je ljetna kolekcija, pa je preko ljetnih mjeseci moja cura prava boemka i pomalo hippy“, izjavio je dizajner Peter Dundas prije Pucci revije u subotu navečer.

I ovo je još jedna u nizu kolekcija inspiriranih ’70 , na dugoj listi takvih u Milanu. Prijelazi Pucci printa na maxi haljinama oduševljavale su već na prvi pogled,  a svila i kopčanje na ogrlicu oko vrata davale su još bolji dojam. Uz to i dnevna flower –power kolekcija bila je zadovoljavajuća.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana Milan Fashion Week  Proljece ljeto 2015

Domenico Dolce i Stefano Gabanna radeći kolekciju imali su na umu Španjolski utjecaj na Siciliju u periodu između 1516. i 1713. godine.

Stoga se paleta boja bazirala na crnoj, bijeloj i crvenoj na mnogobrojnim haljinama od fine čipke, ponću i sakoima.

Finale, već običajno kod Dolce revija – parada modela u čisto bijelim majicama, crvenim vrućim hlačicama visokog struka i balerinkama. To je bio kao i inače prizor čistog vizualnog užitka.

I tako je završio događaj visoke mode u Milanu. Modni svijet se sada seli u grad ljubavi.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here