Modni mjesec se nastavlja, no u Italiji je došlo do probleme, što zbog kašnjenja, što zbog sastanaka i naravno zbog hrane. Ipak je trebalo pojesti nešto i dobro se napričati prije početka Tjedna mode. Ova propuste ćemo nazvati Talijanskim šarmom i pogledati kolekcije koje su nam donijeli dizajneri u modnoj prijestolnici – Milanu.

Gucci

Zbog malih problema i kašnjenja, što zbog kašnjenja gostiju iz Londona koji nisu rezervirali raniji let, što zbog ručka visokih dužnosnika, početak revije započeo je dva sata kasnije od planiranog.

Gucci djevojka za ovu sezonu je jača, ima stav i zbog toga je mnogo bolja. Štreberica je još uvijek tu, no ovog puta ona je osvetoljubljiva i šepuri se.

Ova kolekcija je jednostavnija  i manje slojevita ako je usporedimo s onom proljetnom a upravo to je ono što ističe ljepotu i nosivost nekih komada.

Alberta Ferretti

Kada bi naše pidžame izgledale ovako dobro, bilo bi jednostavno skliznuti iz kreveta i započeti novi dan, bez obzira dali poviše nje stavimo svileni krep sako ili ne. Ovaj pidžama stil mogli smo vidjeti kod mnogih dizajnera i za sezonu proljeće ljeto. Nastavljajući taj trend Alberta Ferretti otvorila je reviju s nizom haljina spavačica izgleda kojima je suđeno da unesu dašak romantike u naš život.

Ovaj senzualni, čipkasto svileni izgled polako je prešao u predstavljanje formalnih večernjih haljina iz kolekcije za jesensku sezonu. Crvena svilena haljina na tijelu je djelovala kao tekućina, a ako vam je zima Ferretti predlaže krzneni šal ili muški Tweedy kaput koji izgleda kao da vam ga je ljubav vašeg života stavila preko ramena u romantičnoj šetnji prohladne zimske noći.

Roberto Cavalli

Peter Dundas, bivši Pucci dizajner koji je stigao u Roberto Cavalli prošlu sezonu pokazao je da se već dobro zagrijao i da još uvijek zna odraditi svoj posao. Iako je ovo modni brend s kojim je već dobro upoznat (tu je i započeo karijeru) , kolekcija za proljeće i ljeto mu je bila čisto zagrijavanje i igra s mogućnostima. Ovoga puta pokazao je svoj stil u punom sjaju. Rock glamur bila je tema ove revije i glavna misao vodilja cijele kolekcije.

MaxMara

Kabaret, Berlin, Dadaizam i konstruktivizam su početne točke ove revije i kolekcije. Ove djevojke su pionirke kada su u pitanju aktivnosti poput vožnje auta ili pilotiranje. Muške hlače i kaputi dubohih džepova su savršen spoj za provesti dan oko na nimalo ženstvenom mjestu, po mogućnosti s cigarom u ruci. Ovo je odjeća moderne žene, što ne znaći da ona istovremeno nije spremna prigliti svoju ženstvenost ili djevojački šarm, što pokazuju vezovi na odjeći kao i boje.

Fendi

Najavljeno je nekoliko dana prije početka revije da će dva specijalna gosta stići iz Japana u Milano samo za ovu priliku. #FENDIRUMI – Piro-chan i Bug-kun, dvije dva i pol metra duge krznene maskote, pokraj koje su se svi željeli slikati i postaviti na Instagram.

To je na neki način i bila proslava otvaranja dvije nove Fendi prodavaonice u Tokiu. Ukoliko želite i svoju verziju čupavaca, možete ih naručiti na službenoj Fendi stranici, samo požurite jer su zalihe ograničene.

Plišana zabava se nastavila i na pisti. Čizme u veselim bojama, krzneni kaputi na mornarske pruge i lepršave haljine s volanima su također odavale da su inspirirani Japanskom modernom kulturom. Slatko i mladenački.

Prada

Čini se da se neka vrsta rata vodi na modnim pistama u Milanu. Prada i Gucci se očito bore kada je u pitanju vrhunski dizajn kolekcija, jer kako  inače objasniti viđenu briljantnost? Prada je istegnula mišiće, protegla vrat i rukavica je bačena. Večeras je Prada ostavila moćan dojam.

Postava revije bila je jednostavna, čak i pomalo neudobna, no to je samo još više doprinijelo tome da se gosti još više usredotoče na kolekciju.

Mornarsko plava jakna u kombinaciji s bijelim korzetom je nešto što nam je definitivno nedostajalo u ormaru. Zapravo, gotovo svaki komad iz kolekcije je jako poželjan i sigurno će otvoriti mnoge novčanike.

Moschino

Kada je u pitanju Moschino, znamo da trebamo očekivati nešto novo. Ono što nikada ne znamo je što će to biti. Na modnu pistu su ovaj put išetali modeli koji možda jesu bili slatki ali ih je nešto jako naljutilo. Kombinacija kožnih komada kao da su izašle iz filmova ’80 u kombinaciji s satenskim komadima veselih boja vezanih u mašnu bila je i čudna i perfektna istovremeno. Što je to naljutilo vječno veselu i šarenu Moschino djevojku? Čak se i njihov poznati medo naoružao do zuba.

Onda je uslijedilo nešto još bolje, nešto što smo naviknuli vidjeti na umjetničkim slikama koji vise u salonima bezobrazno bogatih ljudi, no nikako na pistama. Modeli su izašli u večernjim haljinama koje su poput dimne zavjese prekrivale tijelo, a dijelovi haljine kao da su bili spaljeni. Najviše nam se dojmila baletna haljina plavo sive boje.

Emporio Armani

Giorgio Armani nastavlja pokazivati svoju važnost i veličinu mlađoj generaciji. Prošle sezone u njegovoj kolekciji mogli su se pronaći smajlići na majicama, dok se za sezonu jesen / zima usmjerio na digitalni dizajn. To je za, kako on sam kaže, high tech heroine.

Armani je ostao vjeran svom prepoznatljivom stilu, odličnom spoju muškog i ženskog u svojoj kolekciji.

 

 

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here