FOTO: Getty

Monaco, Palm Springs, Rio i sada Kyoto,… tim redoslijedom su putovale Cruise revije kada je u pitanju ova modna kuća. Louis Vuitton je sinonim za putovanja na kraju krajeva. Ove među-sezonske revije su postale jako važne na modnim kalendarima, a veliki igrači koji se natječu u ovoj igri konstantno se međusobno nadmašuju – 600 gostiju iz 25 zemalja, uključujući poznate zvijezde poput Michelle Williams i Sophie Turner, došli su u Japan, Kyoto, zemlju izlazećeg sunca.

Nakon 24 sata istraživanja grada i okolice i večere u Tōfuku-ja hramu ( gdje su modni urednici zamijenili štikle za čarape), goste su odveli prema šumama koje okružuju Muzej Miho, arhitektonski dragulj koji je smješten u skrivenoj dolini, sat vremena od grada Kyoto.

Muzej dizajniran od strane arhitekta  I. M. Pei, koji je ujedno i dizajner Louvre piramide, bio je vrhunsko i opuštajuće mjesto nakon užurbanosti grada.

Umjetnički direktor Louisa Vuittona, Nicolas Ghesquière, rekao je da je prije pet godina vidio sliku muzeja, u francuskom časopisu. Gosti su ulazili kroz veliki okrugli, odzvanjajući metalni tunel, gdje se počela pojavljivati pješačka staza, prekrivena bijelim tepihom, na blagoj večernjoj sunčanoj svjetlosti, a potom su sjeli kako bi gledala predstavu uz futuristički ovjesni most.

Ghesquièrova ljubav prema ovoj kulturi, zemlji , njezinoj povijesti, kao i predanosti dizajnu i obrtu očitovala se u dizajnu ove kolekcije.

“To je igra integracije kulture zemlje koju posjećujemo s francuskim gledištem Louis Vuittona”, objasnio je Ghesquière.

„Oduvijek me fascinirao kontrast očuvanja prirode i kulturne baštine koji sam ovdje imao prilike vidjeti s tehnološkim napretkom.“

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here