U Londonu je već naveliko započeo drugi po redu Tjedan mode za sezonu jesen zima 2016-17. Ovdje imamo priliku vidjeti što nam dizajneri nude i predlažu za one dane koji dolaze poslije toplih koje nas očekuju.

 

Alexander McQueen

Ove sezone McQueen žena je noćno biče koje se nalazi negdje između stvarnosti i mašte i ovo je zasigurno jedna od najromantičnijih kolekcija Sarah Burton. Haljine dekorirane noćnim nebom, zvijezdama i mjesecom, arhetipskim simbolom žene ili veličanstveno izvezene paperje jakne san su gotovo svake žene.

Kolekcija je izgledala toliko božanstveno, da su već počela nagađanja kako se ova dizajnerica koja je trenutno u 38 tjednu trudnoće sprema otići u Dior slijedeće godine kao zamjena Raf Simonsa.

 

Topshop Unique

Na reviji Topshop Unique vidjeli smo borbu dvije posve različite osobnosti. Dobru curu i njen divlji noćni alter-ego. S jedne strane tu su bile perle, krojena odijela, mašne, no svaki taj komad odjeće imao je i pomalo nepristojnu stranu. Ovo je cura koja ne ide kući prije zore.

Topshop je kao i uvijek do sada donio odlučno moderan britanski stil.

 

House of Holland

Zabava je bila tema ove kolekcije House of Holland i donijela je stil dviju dekada koje su poznate po razuzdanim zabavama, ’70 i ’90, iako je ovdje bilo i dosta komada koje bi se lako mogle uvrstiti u ’80. Zašto okolišati s modnom prošlošću kada ona već izgleda odlično. Pojedini komadi iz ove kolekcije  pomalo su posjetila na „Sweet, darling „ duo iz nezaboravne serije i još malo pa filma – „Pa to je fantastično!“

Slip haljinu otvorih leđa ćemo zasigurno vidjeti na ulazu na neku otmjenu Los Angeles zabavu.

 

Mary Katrantzou

Ova kolekcija je za sve one kojima se ne sviđa androidna i sportska odjeća za sezonu 2016-17. Svaki komad odjeće je napravljen tako da odlično pristaje ženskoj silueti – od olovka suknji i košulja do uskih kaputa s ženstvenim printom. Srca i kristali plesali su oko ruba, pa većine komada koje smo imali prilike vidjeti na ovoj reviji kao i print cvijeća. Ovo je bila klasična odjeća, da no jednostavno pravo veselje za sve ljubiteljice mode.

 

Roksanda

Pomalo bajkovita i misteriozna kolekcija Beograđanke Roksande Ilinčić predstavljena je danas na tjednu mode u Londonu. Glamur ’40 jasno je vidljiv kroz cijelu kolekciju, a boje poput ružičaste, plave i karamele u kombinaciji s bogatim materijalima poput svile, krzna i antilope odavao je glamurozan i ženstven dojam. Ovratnici i vezanje u mašnu doprinijeli su pomalo klasičnom izgledu kolekcije.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here