Kako nakon New York Fashion Weeka već standardno selimo u London, pogledajmo što nas tamo čeka od trendova za jesen / zimu 2015. Čini se kako će i povratak sedamdesetih i ovdje biti tema vodilja mnogim dizajnerima.

J JS Lee

1

-Oglas-

Jackie Lee za ovu kolekciju bila je inspirirana svojim djetinstvom, a posebno sjećanjem na majku koja je ručno šivala odjeću.

„Ona bi šivala odjeću za nas a uz to tu su slike mene kako se igram vani na kojima imam neurednu kosu i prljavu odjeću,“ kaže dizajnerica. „Te slike i siječanja su početna točka kao i inspiracija za sportske detalje.“

Zapravo, ova kolekcija bila je poprilično zaigrana ako uzmemo u obzir da je ova dizajnerica poznata po minimalizmu u svojim kreacijama. Bilo je i dosta zavodljivosti u ovoj kolekciji, počevši od zavodljivih silueta.

„Htjela bih opisati ovu ženu kao drugačiju i pomalo ekscentričnu. Ona ima dječačke karakteristike ali opet i jednu ženstveniju stranu i žensku osjetljivost,“ sažela je Lee.

Sigurno je jedno, Lee ima i drugu stranu osobnosti i kreativnosti koja se ne svodi isključivo na minimalizam i ovoga puta je odlučila pokazati i nju.

Eudon Choi

1

 

Ako je Eudon Choi po nečemu poznat, onda su to jakne i kaputi. Tako i ovog puta nije razočarao s kožnim jaknama inspiriranim japanskim arhitektonskim pokretom Metabolism, kombiniranim s odjećom cvjetnog printa sedamdesetih. „Kako bi se osjećali sviježe i mlado,“ izjavio je kratko dizajner.

Ove jakne svakako imaju veliku komercijalnu vrijednost i nesumnjivo će biti tražene.

Jean-Pierre Braganza

1

„Ispred svog vremena, ova žena je moderna inkarnacija heroina noir filmova kao i ratna heroina,“ – ukratko je opisao svoju ženu za jesen 2015 Jean-Pierre Braganza.

Proučavajući savršenu simetriju na odjeći, pa poslije i print borbenih zrakoplova postala je jasna ideja vodilja tj. tema kolekcije – zrakoplovstvo.

Pomalo industrijska a opet zavodljiva kolekcija ovog dizajnera.

Fyodor Golan

1

Rainbow Wheel ime je ove kolekcije i svakako joj pristaje. Paleta boja od crvene, žute, zelene i ljubičaste s My Little Pony motivima kao i nekoliko cvjetnih kao stvorene su za tinejđerice.

Sass & Bide

1

Najupečatljivije u ovoj kolekciji bila je zavodljiva igra proporcija ( velike jakne u kombinacija s uskim hlačama) kao i dužinama ( lepršava haljina u kombinaciji). Ništa u ovoj kolekciji nije bilo novo i spektakularno, čak ni pretjerano ženstveno. Ovo je kolekcija za zavodljivu i snažnu ženu ženu spremnu za sve.

Tom Ford

1

Tom Ford je ovog puta odlučio organizirati reviju izvan Londona, točnije u Los Angelesu i čini se kako nije pogriješio jer je na istu privukao velik broj poznatih glazbenika i ljudi iz filmske industrije.

Zapravo, cijela kolekcija je inspirirana tim gradom. Za razliku od prethodnih, možda i pretjerano seksipilnih kolekcija, komadi iz ove kolekcije lako se mogu nositi i za dnevne izlaske, prvenstveno haljine jednostavnog kroja i naizgled laganih materijala.

Preen by Thornton Bregazzi

1

 

Još jedna kolekcija u stilu sedamdesetih, nazvana “Dark romance”. “Mi uvijek dizajniramo za dotjerane žene,” kazao je Thornton. ” Ona putuje, ide po djecu i odlazi na zabavu.” I to je istina, oni se drže odjeće koja se nalazi u realnim
garderobama. Drže se onoga što se pokazalo provjereno dobrim.

Mulberry

1

 

S novim kreativnim direktorom kojeg je ova kuća zaposlila ovog srpnja Johnny Cocaom, zajedno s dizajnerskim timom stvorili su kolekciju inspiriranu Engleskim kućama i manirima u vremenu od 1714-1800.

Roksanda

1

 

Roksanda žena je raznolika – ona je internacionalno moćna poslovna žena, koja je uz sve to i kreativna.
Ove žene vole biti primijećene ali su i u jako dobroj formi, ako uzmemo u obzir koliko tanak struk moraju imati za
nositi ovakvu kolekciju. Materijali su samo najbolji a boje jarke i uočljive.

Burberry Prorsum

1

 

Burberry Prorsum je i ovog puta izabrao Britansku pjevačicu Clare Maguire kako bi pjevala na reviji, kao i na predstavljanju muške kolekcije ove godine. Zapravo, muška kolekcija ovog brenda se toliko svidjela publici, da su se svi nadali kako će ženska biti prepravljena i ženstvenija verzija muške. To je i bila. Najviše su se isticali print i resice, koje su već dugo u modi. No, ono što je najviše privlačilo pozornost bila su bolera i čizme zanimljivog printa daleko iznad koljena. Boemski elegantna kolekcija.

Peter Pilotto

1

Ovo je kolekcija za futurističku ženu koja svejedno cijeni klasične komade kao što je uska suknja i lijep kaput. Ono što daje moderan, čak futuristički izgled kolekciji su precizni detalji i kombinacija boja.

Michael van der Ham

1

„Moj potpis je istraživanje kolaža,“ rekao je dizajner u backstageu. „I ovdje sam tjerao sam sebe da nastavim istraživati.“ Ovaj dizajner vidi uzorke u svemu pa ih spaja na najzanimljivije i najkreativnije načine. Njegove suknje su najbolji spoj srebrenog tona sa mornaričko plavom i sivom primjerice.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here