Zabava i modna scena se seli sa ulica New Yorka na ulice drugog velikog modnog grada – u London. Jedno je sigurno, London uvijek pomalo šokira i uvijek je ispred svog vremena.  Što su sve dizajneri pripremili za proljeće i ljeto 2017, u ovoj urbanoj modnoj metropoli, pogledajte u nastavku.

Fashion East

Mnogi mladi talenti su pokazali svoje kreacije na London Fashion Weeku. Kao inkubator za nove talente Fashion East pod palicom eksperta Lulu Kennedya je u punom pogonu.

-Oglas-

Prošle sezone Marc Jacobs je navratio da vidi debi svoje bivše dizajnerske asistentice Amy Robertson. Ovaj put njezin dizajn je predstavljen uz rad Matty Bovana i Richarda Malonea. Njeni komadi bili su prepuni živih boja, upakiranih zajedno s otkvačenim teksturama i svjetlucavim šljokicama, kao i pletivom. Odličan spoj nosivog i ekscentričnog.

Mnogo se pričalo o kolekciji koju je predstavio je 26-ogodišnji Matty Bovan, koju je dizajnirao u prostoru iza kuće njegovih roditelja u Yorku koji mu je poslužio kao studio.

Vijesti iz Londona: Čeka nas svijetla budućnost.

 

Barbara Casasola

Za one koje ne mogu podnijeti izrazito boho ljetni stil, pogledajte što jje za ljetno proljetnu sezonu pripremila Barbare Casasole. Lagane haljine sa štihom pedesetih su baš ono što tražite.

Njezinom kolekcijom vlada izrazito talijanski osjećaj a majice od lana i svile pružiti će vam toliko željen predah od cvjetnog ljetnog printa.

Ova kolekcija nije bila toliko senzualna kao i neke njezine prethodne kolekcije, no ipak je bilo neke posebne privlačnosti u svoj toj jednostavnosti i kremastim bojama.

JW Anderson

„Sviđa mi se ideja da žena nosi nešto muževno,“ izjavio je nakon revije Jonathan Anderson. Teško je naći nešto muževno u kolekciji koja se sastoji pretežno od haljina. Ovo je ipak najnosivija kolekcija koju smo do sada imali prilike vidjeti na ovom tjednu modu. Kroj haljina, pogotovo kada su u pitanju rukavi inspiriran je srednjim vijekom, također i kod jakni se da primijetiti nešto viteški. Kada su jakne u pitanju tu vidimo na što je mislio kada je spominjao srednji vijek i muževnost kao inspiraciju.

Simone Rocha

Simone Rocha nas je naučila da ima mnogo načina za nošenje jakne. Jedan od njih je da je jedna ruka u rukavu, dok je druga slobodna. Njene kolekcije su uvijek iznimno ženstvene, no ono što nas posebno oduševljava je dječja zaigranost koja se provlači kroz njih.

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou vratila se svojim korijenima kada je u pitanju kolekcija za proljeće i ljeto 2017. Odlučila je koristiti kombinaciju grčkog mozaika s modernim, inovativnim materijalima, dekorativnim detaljima i pop artom. Kada bi samo pročitali opis bez da smo vidjeli kolekciju rekli bi smo da je ista čisti kič. No, baš suprotno, bez obzira na količinu boja i detalja kolekcija ostavlja iznimno sofisticiran dojam.

Roksanda

Ovaj put je uspjela u zadržavanju starih glamuroznih kupaca i privlačenju novih, onih opuštenijih. Jednostavan recept za to leži u ženstvenim haljinama napravljenih od skupih materijala ali s sportskim twistom.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here