Sušenje cvijeća je prastara tehnika koja nam omogućuje da zadržimo ljepotu i šarm cvjetova tijekom cijele godine. Upravo iz tog razloga, ljetni suhi buketi postaju sve popularniji u svijetu cvjetnog aranžiranja.

Suhi buketi nisu novost, ali ljetni suhi buketi donose nešto posebno. Oni uključuju prekrasne i živopisne cvjetove koji nas podsjećaju na toplinu i sunce ljeta. Ovaj trend postao je inspiracija mnogim cvjetnim aranžerima i ljubiteljima uređenja interijera.

Što su ljetni suhi buketi?

Ljetni suhi buketi sastoje se od cvjetova koji se bere tijekom ljeta i suše na poseban način kako bi zadržali svoj izgled i boju. Ova tehnika omogućuje cvjetovima da zadrže svoju svježinu i ljepotu dulje vrijeme, čak i kada cvjetna sezona prođe. Cvjetovi poput suhih ruža, suncokreta, ljubičica, lavande i eukaliptusa pa čak i palmini listovi često se koriste u ovim buketima.

Ljetni suhi buket
FOTO: Karolina Grabowska

Kako napraviti svoj ljetni suhi buket?

Prvo što trebate je odabrati cvjetove koje želite koristiti u svom buketu. Možete se odlučiti za svoje omiljene cvjetove iz vrta ili posjetiti trgovinu cvijeća kako biste pronašli raznovrsne i interesantne kombinacije. Nakon što odaberete cvijeće, važno je brati ih u pravo vrijeme – kada su u punom cvatu, ali još nisu počeli vene.

Sljedeći korak je sušenje cvijeća. Postoje različite tehnike sušenja, ali najpopularnija je obješenje cvijeća naopačke u hladnom i suhom prostoru. Na taj način cvjetovi zadržavaju svoj oblik i boju. Kada su vaši cvjetovi potpuno suhi, možete ih složiti u buket i omotati vrpcom kako biste ih držali na okupu.

pexels ann poan 5797913
FOTO: Ann Poan

Prednosti ljetnih suhih buketa

Ljetni suhi buketi imaju brojne prednosti, što ih čini sve popularnijima među ljubiteljima cvijeća i cvjetnim aranžerima:

Dugotrajnost: Suhi buketi mogu trajati godinama ako se pravilno čuvaju, što ih čini trajnim podsjetnikom na ljepotu ljetne sezone.

Održivost: Sušenje cvijeća je ekološki prihvatljiv način da cvjetovi ne idu u otpad nakon što prođe sezona.

Estetika: Ljetni suhi buketi donose rustikalni šarm i dodaju toplinu i boju svakom prostoru.

Kreativnost: Izrada vlastitog suhog buketa omogućuje vam da budete kreativni i personalizirate aranžman prema vlastitom ukusu.

Poklon: Ljetni suhi buketi čine prekrasan i neobičan poklon koji će sigurno oduševiti svakoga.

Ljetni suhi buketi su prekrasan način da zadržimo ljepotu ljetnih cvjetova cijele godine. Ovi buketi unose svježinu i boju u interijer, te su održiva i ekološki prihvatljiva opcija. Uz malo kreativnosti, možete stvoriti vlastiti unikatni ljetni suhi buket koji će oduševiti vaše goste ili poslužiti kao poseban poklon za posebne trenutke.

-Oglas-
Marina Urličić Krtolačić
Marina Urličić Krtolačić je strastvena zaljubljenica u modu i prati najnovije trendove u industriji, kao i razne modne događaje i revije. Osim mode, također pokriva teme vezane uz lifestyle. Na svom blogu dijeli savjete o zdravlju, ljepoti, putovanjima i općenito o unaprjeđenju kvalitete života.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here