Ljeto donosi puno blagodati kada je u pitanju naš izgled. More revitalizira kožu, više se krećemo i plivamo te smo više na zraku. Sve to donosi prednosti za naše opće zdravlje i izgled. No, ipak ljeti naša kosa najviše trpi. Donosimo vam nekoliko savjeta kako bi vaša kosa ostala lijepa i njegovana u ovom za nju izazovnom godišnjem dobu.

Kako bismo se pobrinuli za obnovu kose tijekom ljeta, potrebni su nam proizvodi koji će hidratizirati kosu, zaštititi je od štetnih utjecaja sunca i držati je zdravom i snažnom.

-Oglas-

Dubinski regenerator ili maska za kosu

Odaberite proizvode koji su namijenjeni dubokoj hidrataciji i obnovi oštećene kose. Potražite sastojke poput keratina, arganovog ulja, shea maslaca ili kokosovog ulja koji pomažu obnoviti i ojačati vlasi.

Ulja za kosu

Lagana ulja poput arganovog ulja, marule ili jojobe mogu pomoći u vlaženju kose, pružajući joj sjaj i sprječavajući lomljenje vrhova, a to je iznimno važno tokom ljetnih mjeseci kada je naša kosa sklonija isušivanju. Ulje je najbolje staviti na vrhove navečer nakon što smo isprali sol s kose.

Serumi za obnovu

Posebni serumi rade čuda kada je u pitanju obnova kose. Naime, serumi sadrže hranjive sastojke koji pomažu u poboljšanju strukture kose, čineći je glatkom i jačom.

Proizvodi s UV zaštitom

Kako biste zaštitili kosu od oštećenja uzrokovanih sunčevim zrakama, potražite proizvode za kosu s ugrađenom UV zaštitom. Šeširi i kape su dobra ideja kada je u pitanju zaštita kose.

Termalna zaštita

Ako koristite toplinske uređaje za oblikovanje kose, važno je koristiti proizvode koji će zaštititi kosu od visokih temperatura i minimizirati oštećenja. Ovo je naravno važno kada su u pitanju sva godišnja doba.

Djevojka pokazuje kosu.

Proizvodi s proteinima

Keratin i proteini u proizvodima za kosu pomažu u obnovi oštećenih dijelova i jačanju vlasi.

Proizvodi bez sulfata i parabena

Ponekad kemikalije u šamponima i regeneratorima mogu dodatno isušiti kosu. Potražite proizvode bez sulfata i parabena kako biste sačuvali prirodnu vlažnost kose. Umjesto toga bilo bi pametno koristiti biljne i prirodne proizvode koji su nježniji prema kosi i vlasištu.

Redovito šišanje vrhova

Odlazak frizeru na redovite šišanje pomaže u uklanjanju oštećenih vrhova i održavanju kose zdravom. Također se dobro i savjetovati sa svojim frizerom o proizvodima koji su najbolji za vaš tip kose, ipak frizer najbolje poznaje vašu kosu, a i proizvode koji se nude.

Prehrambeni dodaci

Prehrambeni dodaci poput biotina, vitamina C ili omega-3 masnih kiselina mogu poboljšati zdravlje kose iznutra. Mediteranski stil prehrane također dobro utječe na zdravlje i izgled naše kose.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here