Kako raste trend rada od kuće, tako dio stana ili kuće koji je namijenjen za rad postaje neophodan. Ako radite od kuće to je vaš od 9h-5h radni dio dok je za ostale ukućane to mjesto na kojem plaćaju račune, šalju e-poštu ili jednostavno pohranjuju važne dokumente.

Uz to što je kutak osmišljen kao mjesto za rad , može poslužiti i kao kućna knjižnica ili jednostavno kao mirno mjesto za popodnevni odmor.

-Oglas-

Ako nemate dovoljno prostora, kućni ured može biti dio spavaonice, dnevnog boravka ili kuhinje. Mnogo je opcija i najbolje je izabrati onu koja najbolje odgovara željama, mogućnostima i načinu života obitelji.

Ako planirate adaptaciju i preuređenje kućnog ureda, skladištenje je prioritet broj 1. S velikim brojem radova, knjiga i uredskog materijala, budite sigurni da imate dovoljno polica, ladica i ormara za pohranjivanje istih. Zatim je važno pronaći stol koji je opskrbljen sa svim to vam je potrebno za rad: dovoljno radne površine, dubokim ladicama, te je važno da je napravljen od kvalitetnog materijala.

Za kraj, dolazi možda najmaštovitiji i najkreativniji dio, dodavanje nama dragih i lijepih „sitnica“ kao što su fotografije, slike, cvijeće ili neki od drugih zanimljivih detalja.

Kako organizirati kućni ured

Dobra organizacija ureda je ključna stavka kod uređenja istog, posebno kada se uzme u obzir broj razno raznih računa, pošte i dokumenata koje moramo sačuvati.

Najbolji način za organizaciju i pohranu radnog materijala je ulaganje u lijepe funkcionalne ormariće. Ormarić s ladicama za pohranu spisa je zgodno rješenje, a ukoliko imate veći broj „osjetljivih“ dokumenata, ulaganje u ormari sa opcijom zaključavanja  bi bila pametna investicija.

Označavanje dokumenata oznakama u bojama je isto tako rješenje za brže i bolje snalaženje u velikom broju spisa.

Kada su u pitanju police i ormari , ugradbeni su svakako najbolja opcija. Ugradbene police su elegantan način za pohranu većih kolekcija knjiga, dok su ladice idealne za pohranu raznog uredskog materijala.

Kako izabrati stol

Kada birate stol (ili stolove u slučaju da je radni prostor potreban većem broju ukućana) za kućni ured prvo što bi trebalo uzeti u obzir je njegova funkcija. Ukoliko radite samo kod kuće, najbolje je kupiti velik i čvrst stol u koje možete spremiti radne dokumente koji trebaju biti pri ruci. Ukoliko primate i klijente u taj prostor stol bi trebao biti kvalitetan. Za dojam profesionalizma i ozbiljnosti uvijek je najbolje izabrati tamno drvo, te bi trebao biti dvostran kako bi bilo moguće održati sastanke i dogovore.

Bilo bi idealno kada stol koji služi kao radno mjesto, ne bi služio i za privatne svrhe ostatka obitelji, te bi djeci bilo dobro osigurati njihov dio za rad i igru.

Dekoracija

Tradicionalno, uredski elementi su napravljeni od drva te izgleda formalno, ali to ne znači da treba zaboraviti na dekor. Globusi, karte i satovi su uvijek dobrodošla dekoracija, kao i stolne svjetiljke i vaze. Lijepo je dodati i neke osobnije stvari kako bi nam bilo ugodnije kao što su drage fotografije, male suvenire s putovanja i sl.

Za onaj obavezan pribor na radnom stolu kao što su šalice za olovke, plastične ladice za papir i časopise  i sl., pokušajte pronaći žive boje i uzorke kako bi svemu dodali malo živosti.

Također je praktično imati na zidu neku ploču, bilo da je oglasna, manja školska ili bijela, kako bi nam služila kao podsjetnik, za organizaciju ili samo za neke crteže i slike.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here