iPhone X prepoznavanje lica

Apple je danas javnosti predstavio novu generaciju iPhonea. Na press konferenciji održanoj u Cupertinu, SAD predstavljeni su iPhone X, iPhone 8 i 8 Plus, kao i pametni sat Apple Watch series 3.

Svakako najveća zvijezda večeri bio je jubilarni iPhone X kojim tvrtka obilježava 10 godina postojanja najpoznatijeg pametnog telefona.

iPhone X

Ono po čemu je iPhone X drukčiji od dosadašnjih modela je zaslon koji se proteže cijelim prednjim dijelom telefona bez obruba, a i pozadina je presvučena staklenim pokrovom. Radi i o prvom iPhoneu s OLED zaslonom, koji ima dijagonalu od 5.8 inča.

iphone x naprijed

Ujedno je i prvi Appleom telefon bez tipke „Home“. Kako je u toj tipki bio integriran senzor otiska prsta tzv. Touch ID Apple je morao pronaći drugo rješenje za otključavanje i našao ga u obliku Face ID tehnologije.

Ova tehnologija prepoznaje lice vlasnika kombinirajući prednju kameru i infracrveni senzor kako bi napravila svojevrsni 3D otisak lica. Prilikom predstavljanja napomenuto je da Face ID radi čak i u mraku, ali i kada vlasnik nosi naočale.

Face ID će se koristiti i za autoriziranje Apple Pay transakcija, ali i za Animoji novu vrstu emojia. Ove emojije možete animirati svojim licem. Osim iMessagea i ostale aplikacije će moći koristiti ove emojie.

iPhone X sa strane

iPhone X dolazi s dvije kamere koje su smještene na izbočini u gornjem uglu stražnje stranice. Između kamera smješteno je četverotonsko LED osvjetljenje. Obje kamere imaju optičku stabilizaciju slike. Novitet je i podrška za bežično punjenje uređaja, kao i novi A11 Bionic čip. Cijena osnovnog modela s 64 GB memorije u Europi je 1149 €, dok će u ponudi biti i model s 256 GB memorije.

Dvije kamere

Od boja budući kupci će moći odabrati između sivog (Space Gray) i srebrnog (Silver) modela.

iPhone 8 / 8 Plus

Prošlogodišnji iPhone 7 i 7 Plus su ove godine dobili svoje nadogradnje u vidu iPhonea 8 i 8 Plus. Po dizajnu i gabaritima novi modeli su isti kao i lanjski, ali je umjesto aluminija stražnji dio sada napravljen od stakla. Osim estetike, zahvaljujući staklu iPhone 8 i 8 Plus također se mogu puniti i bežično.

Staklena leđa iPhone 8 i 8 plus

Kao i iPhone X i obje „osmice“ dolaze s A11 Bionic čipom, dakle po performansama ne bi trebao zaostajati. iPhone 8 otraga ima jednu 12MP kameru s ƒ/1.8 otvorom blende, dok iPhone 8 Plus otraga ima dvije 12 MP kamere, od toga jednu širokokutnu s ƒ/1.8 otvorom blende i drugu tele-photo s ƒ/2.8 koja ima optički zoom.

iPhone 8 i iPhone 8 plus naprijed

Za iPhone 8 će biti potrebno izdvojiti 799 €, dok će za iPhone 8 Plus biti potrebno izdvojiti 909 €. Oba modela su dostupna u srebrnoj, zlatnoj i tamno sivoj varijanti.

iPhone 8 boje srebrna, tamno siva i zlatna

Apple Watch series 3

Najnoviji Appleov pametni sat Watch series 3 se može koristiti za glasovne pozive bez potrebe za spajanjem s pametnim telefonom putem Bluetootha. Apple se pohvalio da je treća generacija njihovog pametnog sata za 70% brža od prethodne, a asistent Siri sada može, osim tekstualnih poruka, i davati glasovne instrukcije. Cijena ovog pametnog sata je od 369 €.

Apple Watch serije 3

I dok  Apple Watch series 3, iPhone 8 i 8 Plus kreću u prodaju od 22. rujna i moći će se naručiti od 15. rujna, svi koji žele iPhone X će trebati čekati do 3. studenog kada bi i ovaj telefon trebao krenuti u prodaju.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here