Najstariji gradski hotel u Korčuli sagrađen davne 1912. godine priprema se za promjenu izgleda svog interijera, tako da će sama Korčula biti bogatija za još jedan luksuzan hotel čije se otvaranje očekuje u lipnju ove godine.

Ono što ovaj hotel čini posebnim je njegova lokacija i pogled koji se iz njega pruža. Naime, hotel Korčula se nalazi na samoj rivi , tik do starog grada koji je umjetnost sam po sebi , a pogled iz njega se pruža na pelješki kanal koji ljeti uz prizor brodova, jahti i surfera, također pruža i pogled na spektakularan zalazak sunca.

Ovaj hotel su u njegovim najslavnijim danima posjetili kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West kao i . Jackie Kennedy koja se došla odmoriti na Jadranskoj obali ljeto nakon atentata na njenog muža i predsjednika SAD John F. Kennedya. Uz njih hotel su posjetili Jovanka Broz i predsjednik Josip Broz Tito.

Preuređenjem hotela Korčula želi se podići postojeća kategorizacija kako bi bio na samom vrhu hotelske ponude otoka i grada Korčule.

Studio Kaliterna, koji je zadužen za preuređenje postojećeg objekta ima zadatak i cilj vratiti sjaj ovom stogodišnjem hotelu, pa će posebnu pažnju posvetiti dijelovima u prizemlju koji inače služe kao gradska kavana restoran. Kava i kolač u zimskim danima biti će sigurno pravi užitak uz biblioteku i grijanje uz kamin.

Cijeli hotel biti će u tonovima plave boje i u ponudi za smještaj imati će 4 velika apartmana, 4 dvoetažna apartmana i 12 dvokrevetnih soba. Noćenje i doručak u dvokrevetnoj sobi stajati će 80 € u predsezoni i postsezoni, dok će za sezonu trebati izdvojiti nešto više – 120 €.

Kako će izgledati nakon preuređenja pogledajte u galeriji.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here