FOTO: Getty

Cruise kolekcije su u zadnje vrijeme postali najglamurozniji modni događaji u godini. Proračun za njih raste sve više, ne štedi se na ničemu, a kako je poznato da ste ništa u modnom svijetu ako ne putujete , tako i Cruise revije putuju diljem svijeta svake godine.

-Oglas-

Ovog puta Dior je svoju Cruise kolekciju predstavio u Los Angelesu, koja se pokazala kao odlična scenografija za ovu pomalo divlju kolekciju.

Večer prije revije gosti su dolazi sa svih strana svijeta, te su bili pozvani na zabavu koja se održala na plaži pokraj Pacific Palisadesa, koja je izgledala neprepoznatljivo nakon što je Dior postavio svoj logo na daske za surfanje, pojaseve za spašavanje, na stolovima za stolni tenis i nogometnim aparatima.

Dok je sunce zalazilo u Tihi Ocean, servirani su pladnjevi govedine i jastoga a sve to se zalijevalo Ruinart šampanjcem.

Pazilo se na svaki, pa i najsitniji detalj. U predvorju hotela Shutters on the Beach nalazile su se Diorove knjige, Dior znak nalazio se na ključevima soba, čak je i glazba u SUV-ovima bila s poznate Diorove playliste ( Janis Joplin i The Eagles među ostalima, u slučaju da ste se pitali). Ništa nije bilo prepušteno slučaju.

Kada je došlo vrijeme za odlazak na spavanje, goste je dočekala jastučnica s njihovim osobnim inicijalima, omotana u Dior vrpcu, kako bi je gosti na kraju mogli odnijeti kući za uspomenu.

6 1

Glavni događaj, sama revija, održala se na planinama Santa Monice. Gosti, uključujući Rihannu, Charlize Theron, Mirandu Kerr, Jessicu Albu i nigerijskog romanopisaca Chimamanda Ngozi Adichie vozili su se kroz slikovit krajolik zavojite ceste prije nego su uzeli buggie za posljednju dionicu putovanja po grubom i surovom terenu.

Alex de Betak, producent događaja, proveo je zadnja dva tjedna ovdje ( i bezbroj više u planiranju ) postavljajući kamp s Beduinskim šatorima, ukrašenim jastucima i pokrivačima koji su naravno na sebi imali znak ove modne kuće.

9 1

U daljini su dva balona Dior na vrući zrak bila upregnuta i lagano lebdjela na 10 metara od tla.

Los Angele je izabran kao destinacija za ovu reviju iz razloga što je gospodin Dior posjetio Kaliforniju davne 1947. godine i rekao je da je poput raja.

Kolekcija koju smo imali prilike vidjeti ovdje bila je utemeljena i stvarna. “Glumice koje ovdje žive, vidite ih u lijepim haljinama, a sljedećeg su jutra odjeveni u traperice ili sportsku odjeću te idu na sat pilatesa – to je stvarni život”, rekla je Chiuri.

Njen cilj je modernizirati ovu modnu kuću, te je zato bila čvrsta u naumu da prikaže stvarnu kolekciju prepunu trapera i crnih čizmi koje su dizale prašinu. Za print su pronašli inspiraciju u primitivnim Lascauxovim pećinskim slikama jelena, konja i vukova. Dizajnerica je također pronašla inspiraciju kada je nedavno posjetila izložbu Georgia O’Keeffe u nedavnoj posjeti New Yorku.

“O’Keeffe je bila vrlo cool, stil joj je bio nevjerojatan”, rekla je dodavši, “To je, po mom mišljenju, američki san.”

Nema sumnje u to da su posjetitelji ove revije dobili – upravo to.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here