Raf Simons, jedan od većih mislilaca u modnoj industriji i dizajner za Dior prikazao je svoju novu kolekciju napravljenu za Haute Couture PARIS u Rodin Muzeju. Očaravajući set koji odiše čistoćom i jednostavnošću, obogaćen je tisućama gusto pakiranim bijelim orhidejama.

Sama revija podijeljena je u osam različitih dijelova. Revija započinje s korzet – haljinom   kakvu su nosile dame 18. stoljeća, strukirani prsluk s haljinom masivnog volumena, a koja opet dodaje dojam jednostavnosti i suptilnosti.  Simons  tvrdi kako mu stalnu inspiraciju pruža upravo pomlađivanje komada koji su bili  nosivi nekad davno i kroz moderniziranje istih učiniti ih zanimljivim ženama današnjice.

-Oglas-

 

Kontakt prošlosti i modernog vremena

Kaputi 18. stoljeća napravljeni od svile ili baršuna izvezenim na tradicionalan način, upareni su s crnim hlačama i jednostavnim crnim majicama ili dolčevitama kakve lako možemo uočiti na urbanim poslovnim ljudima danas.

Vidljiv je i dašak ’20-ih, kao i kaputi iz ’70,pa sve to kombinirano s korzetima 18. stoljeća i astronautskim odijelom, zvuči kao da se dizajner potpuno izgubio u vremenu, ali upravo je to poruka ove revije koja nije bezrazložno postavljena u krug  koji simbolizira spajanje prošlost i sadašnjost.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here