Wabi–sabi je umjetnost pronalaženja ljepote u nesavršenstvu. Ističe se jednostavnošću, urednošću i skromnošću.

Autentičnost je ključ Wabu–sabi filozofije; napukline i ogrebotine na namještaju simboliziraju prolaznost vremena, vremenske (ne)prilike i korištenost predmeta. I kao takve trebaju biti objeručke prihvaćene, barem kada je u pitanju ovakav stil dekoracije. Još jedan aspekt Wabu-sabi dekoracije je borba između „očite ljepote“ i „orginalne ljepote“.

Za razliku od Shabby chicha, Wabi-sabi dekor inspiriran je minimalističkim pristupom koji je fokusiran više na ljude koji žive u prostoru, a manje na bilo što drugo u istom.

Sitnice koje se posjeduju uparene su s drugim predmetima stvaraju dojam korisnosti, ljepote ili elegancije, a ponekad i svega navedenog. Paleta boja koja se koristi za ovakav stil uređenja naginje ka bijelim nijansama i zemljanim tonovima, zahvaljujući prirodnim materijalima.

Wabi–sabi stil poručuje – živi skromno, i nauči biti zadovoljan životom kakav on može biti kada se otklone nepotrebne stvari iz vidokruga i života.6e319a4f2c812b93b3a6ed9b8921e1e2 ells 1368321low Interior Design Furniture with Wabi Sabi Modern Style 1 e1306834538414 kt1 La Muna House otdyih ot gorodskoy suetyi v Kolorado the wabi sabi residence 2 1

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here