Svi znamo da je hijaluronska kiselina jedan od najboljih (ako ne i najbolji) sastojak kada je u pitanju hidratacija kože. Zapravo, nema dermatologa koji ne preporučuje istu za svaki tip i ton kože. Na kraju krajeva ta čudesna hidratantna molekula koja može zadržati 1000 puta više vlage od svoje težine u vodi, pomaže da koža ostane popunjena i dugoročno vlažna.

Također znamo da Tik- Tok može biti vrijedan izvor informacija ali i dezinformacija pogotovo ako je u pitanju njega kose i kože. I dok su neki primjerice make-up savjeti postali viralni sa razlogom, neki savjeti na Tik – Toku mogu biti i opasni za našu kožu.

Jedan od savjeta koji u zadnje vrijeme kruži ovom platformom je da nanesemo hijaluronsku kiselinu prije tuširanja. Možemo vidjeti kako se taj savjet čini kao dobra ideja. Hijaluronska kiselina privlači vodu, zar ne? Pa zapravo, ne.

Prema dermatolozima i stručnjacima za njegu kožu, to nije način na koji hijaluronska kiselina funkcionira, a da bismo shvatili zašto, moramo pobliže pogledati serume hijaluronske kiseline. Obično serumi hijaluronske kiseline sadrže nekoliko različitih veličina molekula. Veće veličine sjedaju na površinu kože i uvlače vlagu i to nam pruža onaj trenutni sjaj dok one manje prodiru duboko u kožu kako bi postala ispunjena iznutra prema van.

Po riječima Margo Marrone, farmaceutkinje i suosnivačica The Organic Pharmacy kako bi se omogućilo trenutačno ispunjavanje kože, veće molekule ostaju na površini kože, a primjenom prije pranja ili tuširanja jednostavno čete isprati svu tu dobrobit i nećete vidjeti taj sjajni rezultat.
Zapravo, eksperti se slažu da je primjena HK odmah nakon tuširanja, dok smo još u kupaonici, najbolja stvar koju možemo učiniti. Najbolje je da je koža još vlažna a prostorija puna vodene pare.
Razlog tome je što će hijaluronska kiselina privući vlagu iz zraka u kožu, pomažući u postizanju optimalne hidratacije.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here