FOTO: Getty Images

Kako je izgledao život na ulicama prve civilizacije?

Ulice Pariza ovog kišnog dana nisu bile ni približno pune ljudi i automobila kako je to običajno slučaj. Gotovo svi su otišli svojim kućama kako bi gledali debatu dvoje kandidata za Francuskog predsjednika. Ulog je velik a o budućnosti nacije i Europe odlučuje onih 16 posto neodlučnih.

Karl Lagerfeld ovog puta se nije odlučio gledati u budućnost, barem kada je u pitanju nova Chanel Resort kolekcija, već se vratio u prošlost i to onu antičku. Njegova „moderna mitologija“, kako bilješke opisuju ovu reviju, vrača nas u neka jednostavnija vremena – antičku Grčku, prvu demokratsku državu u svijetu.

Chanel Instagram djevojke – Gigi, Kendall i Bella, ovog puta nisu bile prisutne, pa je samim time izostalo bljeskanje fotoaparata koji uvijek prati svaki njihov korak.  Ovo je bio mirniji događaj nego što smo navikli.

Sloboda kretanja

Petit Palaisom prošetale su toge, prirodni tvid, zlatne tunika – haljine i sandale na vezanje do koljena. Ovo je bila Lagerfeldova ideja života prve civilizacije.

„Zamislite zadivljujuću slobodu kretanja,“ pisalo je dalje u bilješkama, aludirajući na jedan od temeljnih stupova Europske unije, koji su sada na kocki. Na setu su se također nalazili i ogromni antički polu srušeni stupovi, koji su još više doprinosili dojmu kojeg je dizajner htio postići, i poruci koju je htio prenijeti.

„Predlažem vračanje unatrag, kako bi mogli krenuti naprijed,“ izjavio je dizajner. „Kako biste stvorili budućnost, morate obratiti pažnju na prošlost.“

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here