chanel resort 2017

Naslovna slika: ADALBERTO ROQUE/AFP/GETTY IMAGES

Nakon Mat Gale je dio onih koji su sudjelovali na ovom događaju ušao u avione kako bi prisustvovali na predstavljanju Cruise 2017 kolekcije u glavnom gradu Kube, Havani.

Revija je održana duž ulice Paseo del Prado, povijesnoj ulici koji vodi u kulturni centar grada. Modna pista na kojoj su Chanel kolekciju nosile mnoge zvijezde modnog svijeta te su je gledale mnoge ostale poznate osobe, među kojima je bio Vin Disel, pa čak i unuk Fidela Castra, Tony, ugnijezdile su se među stablima i šarenom arhitekturom ovog lijepog grada.

Lokalnom stanovništvu nije bio dopušten ulazak u ulicu u kojoj se održavala ova modna manifestacija, te su se policijske snage pobrinule kako bi ih zadržali nekoliko ulica dalje od glamuroznog modnog događaja. Neki stanovnici su ipak zaobišli sve prepreke i događaj promatrali s balkona i terasa zgrada.

CHANEL

Stella Tennant otvorila je reviju u Guayabera inspiriranoj košulji i širokom crno – bijelom kubanskom odijelu. Uslijedili su šareni i prozračni komadi s motivima po kojim je ova zemlja poznata, valovite haljine u kombinaciji s prslukom, košuljom, kravatom i sakoom, te je cijele kombinacije upotpunjavala Panama kapa ili beretka.

Fluidnost ove kolekcije kao stvorena je za pokret i ples, što uz živu kombinaciju boja odlično prikazuje samu dušu ove zemlje.

No, iako je lijepo što je ova Francuska modna kuća prva poslije mnogo godina opet otvorila modnu scenu u ovoj zemlji, ekstravagantnost samog događaja u kojem je iznajmljeno 170 Charvoleta i Cadilaca kako bi prevozili goste, postavlja pitanje dali je uvrjedljivo toliko se razmetati pred trenutno jako siromašnim stanovnicima ove države. Veliki broj Kubanaca zaposlenih od strane države i bez zapravo ikakvog izbora, radi za prosječnu plaću od 25 $ mjesečno, tvrdi Reuters.

S druge strane, dio stanovnika Havane je pozdravilo Chanel spektakl održan u njihovom gradu, kao i ideju da se takvi događaji održavaju i ubuduće, što ne čudi jer ova država ima dugu modnu povijest prije dolaska Castra na vlast.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here