Vratili ste se sa ljetovanja i želite zadržati dobivenu boju što dulje? Niste jedini. Slijedite ovih 8 zlatnih pravila za zadržavanje brončanog tena i općenito lijepu kožu.

1. Hidratacija kože

Ključ za zadržavanje preplanulog tena je redovita hidratacija
kože losionima i kremama. Najbolje je kvalitetnim losionom hidratizirati kožu ujutro i navečer, jer suha koža lakše i brže gubi preplanuli izgled.

-Oglas-

2.Piling

Ovaj korak možda zvuči kontraproduktivno, no pilingom uklanjamo odumrle stanice i potičemo stvaranje nove i zdrave kože na kojoj će se brončani ten dulje zadržati.

3. Boravite na suncu

Čak ako više ne idete na plažu , to ne znači da se nećete izlagati suncu. Zapravo boravak u prirodi ne samo da je dobar način za zadržati preplanulost, već je i zdrav. Naravno, ne zaboravite nanijeti kremu s zaštitnim faktorom.

4. Voda

Uz hidratiziranje losionima iz van, kožu je također potrebno hidratizirati i unosom vode ili svježih sokova u organizam.

5. Mrkva

Mrkva ne samo da štiti kožu od štetnog efekta sunčanja, već će beta-karoten koji se nalazi u mrkvi pomoći očuvati ljetnu boju kože.

6. Hladna voda

Vruća voda isušuje kožu, te se boja iz tog razloga lakše gubi. Tuširanje u vodi hladnoj onoliko koliko možete podnijeti održat će vaš ten. Također, kako bi koža ostala dobro hidratizirana koristite proizvode za tuširanje na uljnoj bazi, umjesto regularnih.

7. Izbjegavajte depilaciju

Depilacija može skinuti velik dio gornjeg sloja kože, pa time i boju. Najbolje se držati britvice za one dijelove na kojima želimo zadržati boju.

8. Nosite jarke boje i bijelo često

Ovo je brz način za postizanje kontrasta koji će istaknuti tamniji ten.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here