I zašto se veselimo činjenici da kucaju na vrata…

Da, ljeto je super, no i ono ima svoje prednosti i mane kao i svako doba godina – pa tako i jesen, koja nam već polako kuca na vrata.

-Oglas-

Izdvojili smo 10 stvari zbog kojih se veselimo kišnim I prohladnijim jesenskim danima.

1. Mirisne svijeće

1

Ima nešto posebno kada dođemo kući u hladnim danima, ušuškamo se u udobnu toplu odjeću I zapalimo mirisnu svijeću čiji plamen I miris opuštaju.

2. Vruća čokolada i drugi topli napici

cokolada

…mmm, ima li što bolje od ove slatkog napitka u kratkim jesenjim danima? I dok nam vruća čokolada grije dušu i tijelo, smjestimo se u udoban kutak i uživamo u dobrom društvu ili…

3. Dobra knjiga

knjiga

Dok vani lijeva kiša I puše vjetar, najbolje društvo je dobra stara knjiga. Da citiramo dio iz knjige Sjena Vjetra, Carlos Ruiz Zufona, “Postoje I gori zatvori od riječi…”, ako niste čitali ovu knjigu, toplo preporučujemo.

4. Žuto lišće

lisce

Boje jeseni su predivne. Priroda u svim godišnjim dobima pruža nešto posebno a u jesen običan sivi asfalt ili zelenu travu parka pretvara u platno koje ocrtava prekrasnim zlatno-crvenim nijansama I lijepim oblicima. Ne zaboravite opaliti koju fotografiju dok šećete ulicama na putu prema poslu.

5. Rekreacija

sport

Ljeta su strašno vruća I za većinu ljudi osim plivanja, rijetko koji oblik rekreacije dolazi u obzir. Zato s ranim jesenjim danima kada temperature postanu ugodnije, boravak u prirodi ili nekom sportskom centru ako pada kiša zvuči kao dobra ideja. Početak jeseni ionako zove na započinjanje s novim navikama, pa zašto ne usvojiti koju koja će doprinijeti našem zdravlju I raspoloženju. Ako vam nedostaju vrući dani uvijek možete upisati sada popularnu lambadu ili zumbu, to će vas zasigurno vratiti u ljetno raspoloženje.

6. Glazba

glazba

Romantična glazba nekako bolje zvuči kada smo omotani u dekicu. Možda je ovaj dojam sasvim subjektivan, no sigurno postoje razlozi zbog kojih se ljeti snimaju pjesme veselih ritmova.

7. Kaput,čizme,kišobran,…

kaput

Lijepo je vidjeti kada ulicama šetaju šareni kišobrani, ili oni na točkice ili oni na prugice ili prozorni s zanimljivim žutim detaljom. Možda ljeti nosimo laganiju I lepršavu odjeću koju lako oblačimo, ali zato u hladnim danima, možemo za tren dobiti otmjen I sofisticiran izgled pravim odabirom kaputa ili jakne kao I s pravim čizmama I velikom torbom. Lijepu kapu I rukavice da ne spominjemo.

8. Užici među plahtama bez znoja

mazenje

Da, dobro, ljeto je strastvenije… no stisnuti se kraj osobe koju volite da biste se ugrijali je neprocjenjiv užitak.

9. Kolači, torte,…

kolaci

Već smo spomenuli mirisne svijeće I mirisnu vruću čokoladu, no miris kolača iz pećnice je nešto bez čega hladniji dani ne mogu. Ukoliko ste osoba koja voli praviti slastice sigurno vas zahlađenje veseli.

10. Ovo je pravi početak za nove projekte

projekt

Kada je vani prevruće teško da imamo volje ili ambicije za početak novih projekata, no upravo je jesen vrijeme kada bi trebali započeti nešto što nam se duže vrijeme vrti po glavi. Ne mora to biti nešto veliko, već baš dovoljno da nas izvuče iz jesenje letargije ako slučajno upadnemo u nju. Tko zna kakve nam to rezultate može donijeti do idućeg ljeta.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here