Sva umjetnost i ljepota koju moda donosi mogla se vidjeti na predstavljanju Couture kolekcija u Parizu. I poslije tužnog događaja koji je pogodio ovaj grad, on ipak nastavlja slaviti ljepotu, umjetnost i modu. Kako je sve to izgledalo, pogledajte u nastavku i kao i uvijek kod Couture kolekcija, posebnu pažnju obratite na detalje, koji su izrađeni vještim rukama najvećih majstora modnog svijeta.

Atelier Versace

15

-Oglas-

„Krećem se u svom ritmu… rođena sam u tijelu koje manifestira moju snagu“

Bez sumnje ova kolekcija slavi žensko tijelo u punom smislu te riječi. Kolekcija je sportska koliko to Couture može biti.

Revija je otvorena u kombinacijama bijele i neonskih boja, a zatim su se tu našle duge haljine i odijela čiji su procjepi spojeni konopcima obloženim  Swarovski kristalima ( motiv koji smo imali prilike vidjeti kako i na sandalama i naušnicama).

„ Razmišljala sam o ženi kada su fokusirane i dinamične…. O ženi koja sebe gura do krajnjih granica,“ izjavila je Donatella Versace.

 

Chanel

26

Karl Lagerfeld kreirao je svoj mali, savršeni eko sistem, transformirajući Grand Palais u energetski učinkovitu zonu, u koju je bila postavljena drvena kućica, trava, stabla i mali ribnjak. Ako se pitate kakve veze moda i kolekcije imaju s ekologijom, onda nam vjerujte da je ova odjeća napravljena da je nosite cijeli život i apsolutna je suprotnost trendovskoj i brzoj modi.

Ova kolekcija bila je slavlje prirode u kojoj se našlo puno bež komada. Gabrielle Chanel bila je kraljica bež boje, ” izjavio je Lagerfeld.

Naglasak je (kako to inače biva u Chanel kolekcijama) na Chanel odijelima, kombinirani sa suknjama, kako onim uskim do koljena, tako i onim lepršavim i dugim.

Završni detalji, primjerice broševi u obliku kukaca na torbicama koje su vezane remenom oko struka bili su očaravajući.

 

Christian Dior

18

Nakon revije, sedam do sada nepoznatih dizajnera se naklonilo publici. To ne iznenađuje jer nakon odlaska Raf Simonsa iz Diora, ovu modnu kuću vodi već uhodan i sposoban tim. Ono što iznenađuje je to da su dizajneri koji su izašli na pistu jako mladi i odjeveni u jeans hlače i kožne jakne umjesto u bijele kute, koje smo inače imali priliku viđati kada je u pitanju tim koji stoji iza Dior kreacija.

Dvoje od tih, javnosti još nepoznatih lica bili su Švicarski dizajneri – Serge Ruffieux koji radi za Dior još od Gallianovih dana i 32 – godišnja Lucie Meier koja je radila pet godina za  Louis Vuitton pod Marc Jacobsom  i sa Nicholas Ghesquière za Balenciagu.

Ovo je prva Couture revija od kada je Raf otišao u Listopadu. Simons je poznat po tome što je modernizirao Dior i više od svega bilo mu je važno da odjeća bude prilagođena ženama današnjice i upravo to bio je fokus i ove kolekcije. Istina, Coture odjeća namijenjena je najbogatijim ženama svijeta, no ipak bilo je realnosti u ovoj kolekciji i sve se svodilo na način na koji se ona nosi. Kombinacija cool izgleda ukomponirana s romantikom.

Elie Saab

12

Couture nam obično nudi drugačiji svijet od onoga u kojem živimo. No, kakav je bio osjećaj biti Anglo-Irska aristokratkinja Lilah Wingfield, 23, koja dolazi u Indiju 1911. godine i prilazi Delhi Durbaru? Wingfieldino putovanje kroz Britansko carstvo bilo je na umu Elie Saab ove sezone. Čipka, zanimljive siluete i nijanse lila boje oduševile su sve prisutne, pogotovo potencijalne kupce.

 

Giambattista Valli

10

Za vrijeme Couture revija u prvim redovima se glavnom nagađalo tko će biti nasljednik Raf Simonsa u Dioru. Iako se uglavnom pričalo da će to biti Sarah Burton, čini se da je svojom prpošnom cvjetnom kolekcijom Giambattiste Valli bacio svoje Couture škare u ring. Barem tako mnogi vide ovu kolekciju.

Valli koji ima već izgrađen brend, ipak je još uvijek mala riba u usporedbi s imenima kao što su Chanel i Dior. Valli kaže da je inspiraciju dobio u Pariškim vrtovima, cvijeće koje je još jedna od opsesija gospodina Diora, iznimno dobro je procvjetalo Vallievim rukama.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here