Kada je svaki komad odječe na Couture revijama ručno izrađen i to od strane velikog broja ljudi koji provedu više od stotinu sati radeći na samo jednom komadu odjeće, onda znamo i da svaki komad vrijedi puno. I to ne samo u novčanom smislu jer na kraju ipak veliki broj završi u muzejima, pa smo samim time svjesni i njihove kreativne vrijednosti. Uz RTW revije kao i  Cruise , fascinantno je koliko inspiracije imaju dizajneri kada je u pitanju kreiranje odjeće. Iako to mnogima ide na živce ipak je pitanje „gdje pronalazite inspiraciju“ sasvim prirodno.

Kakve su sve ideje imali i što su nam pokazali u Couture tjednu koji im možda dopušta najviše kreativnosti i umjetničke slobode, pogledajte u nastavku.

-Oglas-

Armani Prive

Nekoliko trenutaka prije samog početka revije, Giorgio Armani izjavio je da ovu kolekciju posvećuje svojoj prerano preminuloj prijateljici i njenom osmijehu – bivšoj glavnoj urednici talijanskog Voguea.

Dalo se primijetiti da je pažljivo odabrao riječ „posvećujem“, a ne da je inspiriran njom, što je na puno načina odalo koliko je poštovanja gajio prema njoj.

Sama kolekcija je bezbojna zbog čega je još više dolazila do izražaja jarko ružičasta boja kao i boja lavande koja bi ponekad zabljesnula na nekom od komada uglavnom ukrašena i cvijećem.

Ulyana Sergeenko

Slika bake ove dizajnerice koja je slikana u Kazahstanu ’40 godina dovela je do ove kolekcije u kojoj danas uživamo.

Kombinacija izgleda Noir i špijunskih filmova sa snagom poslijeratnog Sovjetskog saveza je možda najbolji opis ove kolekcije. Snažno, pomalo mračno i sexy a opet tako glamurozno.

Chanel

Stakleni krov Grand Palacea s Eiffelovim tornjem u sredini bila je postava ove revije. Jedina mana  –  mnogima bilo jako vruće ispod stakla usred srpanjskog dana. No bilo kako bilo, kada je revija započela mnogi su zaboravili na vrućinu, jer to je bila revija koja ne samo da je retro več je duboko ukorijenjena u stil Coco Chanel.

Kaputi nesvakidašnjih proporcija s jako izraženim ramenima prvi su stupili na scenu u kombinaciji s zvono suknjama. Zatim je uslijedilo nekoliko kratkih haljina u klasičnim crno – bijelim varijantama, pa duge haljine obogaćene dvobojnim perjem. Iza svakog pera nalazi se slika malog Eiffelovog tornja, što daje onu Chanel posebnost, za koju obično zna samo žena koja nosi haljinu i oni bliski njoj.

Atelier Versace

Donattela zasigurno nije osoba s kojom bi povezivali pojmove kao što su jednostavnost i „manje je više“. No, ovog puta upravo je to bila tema ovog uglavnom večernjeg, super sexy izgleda. Dobro, znamo da joj sexy ide. Brončana, zlatna i metalik dominirale su ovom kolekcijom koju ćemo zasigurno vidjeti samo na crvenom tepihu.

Također, ovog puta novina kada je u pitanju dizajn njene kolekcije je u tome da nije sve rađeno ručno, već se po prvi put okušala sa svojim timom u 3D printanju.

Manje je više, ali sa Versace ipak je više – više.

Ellie Saab

Iako je mnogima ovog puta glavni fokus bila dnevna odjeća, Ellie Saab i ovog puta ostaje vjeran onome što mu najbolje ide – večernjim kolekcijama. Već smo se naviknuli na razne varijante bajkovitih haljina, no ovoga puta iznenadio je nešto oštrijim pristupom. Princeza je još uvijek princeza, no ovoga puta ona je i ratnica.

Ovaj Libanonski dizajner je i ovoga puta pripremio materijal za cijelu hrpu večernjih izlazaka i to ne mislimo na one u lokalni noćni klub. Možda njegova princeza i je ovog puta nešto jača no ipak tu svilu vjerojatno neće nositi nigdje osim na Gala večeri, vjenčanja i na crveni tepih.

 

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here